28.5.2018
Sýry patří k potravinářským produktům, které nám přinášejí gurmánská potěšení samy o sobě. Na těch nejskvělejších si dávají výrobci pořádně záležet a jejich výroba trvá klidně i celý rok. Ani nevím, kde se vzala ta troufalost jednotlivé druhy sýrů podrobit dalšímu kulinářskému zpracování.
27.5.2018
Víte co je cukrkandl? S tímhle termínem už se moc nesetkáte. Vypadá jako veliké bílé krystaly, jejichž jemná chuť vám příjemně osladí bylinkový čaj.
17.5.2018
Jarní úklid máme dávno za sebou, ale letošní závěje pylu (snad nejsilnější úroda za posledních 50 let) nám právě rozmývá déšť po oknech. Vypadá to, že […]
14.5.2018
Chcete-li napéct koláče, které jsou druhý i třetí den kypré a nadýchané, vyzkoušejte recept s příměsí majonézy. Recepty na základní kynutá těsta se od sebe tolik […]
10.5.2018
Textilní materiály s úpravou froté, patří už desítky let k nepostradatelným. Smyčky zatkané do osnovy zvětšují objem tkanin, které jsou pak komfortnější na omak. Velice ochotně […]
9.5.2018
Sezona zavařování vypukla v plné kráse. Slunce se překonává, a pokud zaléváte, daří se i bylinkám. Všichni, kdo rádi zavařujete, už jste se patrně poprali s […]