Blog

28.5.2018

SÝRY VE SLANÉ KUCHYNI I

Sýry patří k potravinářským produktům, které nám přinášejí gurmánská potěšení samy o sobě. Na těch nejskvělejších si dávají výrobci pořádně záležet a jejich výroba trvá klidně i celý rok. Ani nevím, kde se vzala ta troufalost jednotlivé druhy sýrů podrobit dalšímu kulinářskému zpracování.
27.5.2018

SKOŘICOVÝ LIKÉR DO LETNÍCH DRINKŮ

Víte co je cukrkandl? S tímhle termínem už se moc nesetkáte. Vypadá jako veliké bílé krystaly, jejichž jemná chuť vám příjemně osladí bylinkový čaj.
17.5.2018

ELEGANTNÍ ÚKLID ANEB JAK NA BROUŠENÉ SKLO

Jarní úklid máme dávno za sebou, ale letošní závěje pylu (snad nejsilnější úroda za posledních 50 let) nám právě rozmývá déšť po oknech. Vypadá to, že […]
16.5.2018

BARVY V BYTĚ III: FIALOVÁ

Fialové tóny si v letošním roce vybojovaly prvenství. Staly se barvou roku. Čím to je, že jsou tak oblíbené? Fialová barva patří mezi tzv. sekundární barvy. […]
15.5.2018

7x Z LISTOVÉHO TĚSTA

Domácí listové těsto patří ke kulinářským specialitám. A ne každý si na něj troufne. Kromě toho, že je pracnější, také nějaký čas trvá, než s ním […]
14.5.2018

EXTRA JEMNÉ KOLÁČE S DOMÁCÍ MAJONÉZOU

Chcete-li napéct koláče, které jsou druhý i třetí den kypré a nadýchané, vyzkoušejte recept s příměsí majonézy. Recepty na základní kynutá těsta se od sebe tolik […]
10.5.2018

FROTÉ PROSTĚRADLA S BATIKOU

Textilní materiály s úpravou froté, patří už desítky let k nepostradatelným. Smyčky zatkané do osnovy zvětšují objem tkanin, které jsou pak komfortnější na omak. Velice ochotně […]
9.5.2018

JAHODY, BEZINKY A MÁTA ANEB JARO VE SKLE

Sezona zavařování vypukla v plné kráse. Slunce se překonává, a pokud zaléváte, daří se i bylinkám. Všichni, kdo rádi zavařujete, už jste se patrně poprali s […]