BAMBUSOVÉ VÝROBKY JSOU TU PRO VAŠE POHODLÍ

minimalismus
JAK DOSÁHOUT MINIMALISMU?
31.5.2023
LETNÍ JÍDLA, KTERÁ VÁS VRÁTÍ DO DĚTSTVÍ
2.6.2023

Využijte vše, co zpříjemní váš život, zvýší komfort sezení i odpočinku na lůžku, ale také usnadní každodenní rytmus v kuchyni i koupelně.

Osvědčeným způsobem k tomu přispívají podpůrné pomůcky a suroviny, které nám nejen pomáhají udržet tělo v kondici, ale jsou rovněž příjemné na dotek i na pohled. Do všech těchto kategorií zásadně vstupují přírodní materiály se snadnou údržbou a prospívající naší pokožce. Mezi přední všestranně využitelné přírodniny patří rostlina naší zemi vzdálená, ale rozhodně ne neznámá. Je to bambus.

Tato rychle rostoucí rostlina se v asijských zemích používá především jako stavební materiál, ale většinu z nás nejprve napadnou skvělé recepty čínské kuchyně, kde se hojně používají bambusové výhonky. Téměř nekonečný potenciál této rostliny ještě nebyl zdaleka vyčerpán. Bambus slouží k výrobě celulózy, praktických i estetických předmětů do domácnosti a také se významným způsobem podílí na textilním průmyslu. Bambusová vlákna nás oblékají, dobře se v nich spí, jsou hebká na dotek a ozdravují pokožku, kterou chrání před plísněmi a bakteriemi. Je mnoho důvodů k tomu, abychom takové výrobky zařadili do každodenního života. Podívejme se na některé blíže.

podhlavnik nahled

PODHLAVNÍK PRO SPÁNEK I POHODLNÉ SEZENÍ VE DNE

- klínový podhlavník pro dvě pozice, stačí ho jen otočit

Patnáct centimetrů vysoký podhlavník z PUR pěny se postará o váš klidný spánek, máte-li rádi hodně pod hlavou. Při spaní naznak nejen udrží horní polovinu těla ve zvýšené poloze a usnadní vám dýchání při rýmě, ale také uvolní ztuhlé krční svalstvo i omezí chrápání. V poloze vsedě vytvoří za zády dokonalou oporu. Užijete si chvíle povídání, pohodlného čtení i sledování televize přímo na lůžku. Podhlavník jednoduše přetočte z pozice na spaní vzhůru, přidejte měkký polštář a odpočiňte si.

Podhlavník je opatřen snímatelným potahem s bambusovými vlákny, která brání množení bakterií a odpuzují roztoče. Nežli svůj klínový podhlavník zabydlíte na lůžku, ponechte ho po rozbalení alespoň dvě hodiny na rovné ploše nasát vzduch, aby se dostal do správné kondice.

KLÍNOVÝ PODHLAVNÍK BAMBOO COMFORT se snímatelným potahem

bambus1

BAMBOO COMFORT, zvýšený sedák

- pro snadnější vstávání z křesla

Vzepřít se ze sedu do vzpřímené pozice se zdravému člověku nezdá těžké. Jakmile přibude nějaký ten rok a dokonce i zdravotní problémy, situace se rázem změní. Najednou je oblíbené domácí křeslo moc nízké, vratké nebo neposkytuje správnou oporu v područkách. Sedací nábytek je najednou pastí, které se raději vyhneme. Kdo prošel lázeňskou péčí po operacích kyčlí, ten ví, že komínky přídavných sedáků na chodbách jsou spásné a rozebrané natotata. Pomozte svým blízkým a kvalitní vysoký sedák jim pořiďte pro snadnější pohyb doma.

Užijí si ho i ostatní členové rodiny. Pevným polštářem si můžete vypodložit zvednuté nohy, děti ho využijí jako zateplující sedací polštář při hrách na koberci. Určitě se doma neztratí. Snímatelný potah je prací, takže vydrží i nějaký ten šrám. Vakuově balené zboží je nutné opět nechat po rozbalení dvě hodiny na rovné ploše, aby nasálo vzduch.

PŘÍDAVNÝ SEDÁK BAMBOO COMFORT se snímatelným potahem s bambusovými vlákny

bambus5

KRYCÍ MATRACE NA LŮŽKO

- zkvalitní spánek díky paměťové pěně

Paměťovou pěnu přijímáme do svých ložnic v podobě klasických i přídavných matrací s velkou pohodou. Opěrné polštářky a především ortopedické pomůcky, které si lze vzít i na cesty, nezřídka pomohou i při vážných životních situacích. Přídavné krycí matrace z paměťové pěny ulevují lidem se sníženou pohyblivostí a zvyšují komfort spánku na chatách a chalupách, kde z nejrůznějších důvodů chybí kvalitní lůžka. V létě můžete matrace klidně vyzkoušet i ve stanu.

Veškeré výrobky označené Bamboo Comfort jsou opatřeny snímatelnými potahy z textilie s přírodními bambusovými vlákny. Vlákno obsahuje složku, která eliminuje vznik bakterií a odpuzuje roztoče. Potahy zaručují nejen příjemný kontakt s vaším tělem, ale snadnou údržbu a pocit čistoty.

Jádro matrace tvoří visco-elastická paměťová pěna s dlouhou životností a výjimečnými ortopedickými vlastnostmi. Tato pěna se přizpůsobí tvaru těla a blahodárně působí na každého, kdo má problémy s páteří, klouby nebo proleženinami. Krycí matrací zvýšíte komfort nové, ale především staré matrace i rozkládací pohovky pro příležitostné spaní. Chcete-li, můžete si ji vzít všude s sebou. Jednoduše ji sbalíte do úhledné role a vezmete si ji na prázdninový pobyt. 

KRYCÍ MATRACE BAMBOO COMFORT Z PAMĚŤOVÉ PĚNY, 4 provedení

bambus3

BAMBUSOVÉ RUČNÍKY ZARUČUJÍ MĚKKOST

- a stejně jako kuchyňské utěrky dokonalou savost

Osušky a ručníky z bambusových vláken se na našem e-shopu vždy dlouho nezdrží. Povědomí o jejich kvalitě, měkkosti a výborné savosti už je všeobecně rozšířené. Však jste je určitě vyzkoušeli. Výroba bambusových vláken je rychlá a ekologická, což je příjemné každému, kdo se zajímá o životní prostředí.

Textilie z bambusových vláken se lépe brání bakteriím, což je při osobní hygieně nesmírně důležité. Proto jsou ideální pro výrobu ručníků a osušek, které si zvolte pro pobyt ve veřejných prostorech jako jsou bazény, lázně a tělocvičny. Bambusová vlákna jsou 3× savější než bavlna a nepřijímají nepříjemné pachy. Tyto vlastnosti oceníte i v domácích koupelnách, v nichž se hůře větrá a textil déle schne.

Také údržba je jednoduchá. Bambusový ručník zůstane příjemně měkký i po mnohém praní. Není však vhodné používat aviváž snižující savost vláken. Ručníky se složením 70 % bambusového vlákna plus 30 % bavlny je možné prát na 40 °C.

ROMA, SADA 2 ks BAMBUSOVÝCH RUČNÍKŮ S MEANDROVOU BORDUROU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.