ANDĚLSKÉ TÉMA PATŘÍ K VÁNOCŮM

KOŠÍČKY S OŘÍŠKOVOU NÁPLNÍ
10.12.2018
DÁRKY NA POSLEDNÍ CHVÍLI
12.12.2018

K Vánocům patří mnoho symbolů a andílci k nim určitě náleží. Drobné figurky si dáváme jako dárky, andílky zhotovenými ze všech možných materiálů zdobíme stromečky, stylizované postavičky vykrajujeme z perníkového těsta. Už brzy z dálky zazní jemný zvuk zvonků a všichni se těšíme...

V tento čas vánoční osloví andělské téma každého z nás. Vzpomínám si na kolegyni v práci, jejíž malá dcera si nepřála pod stromek nic jiného, než andělská křídla. Tehdy se nedala taková věc koupit, a tak jejich výroba stála milou maminku mnoho času. Dnes se na nás andílci koukají z každé výkladní skříně, a v náhlé inspiraci ochotně nakupujeme a tvoříme. Z odlesku zlatých světel se opakovaně rodí nové vánoční trendy a výtvarníci krášlí své návrhy sněhobílým peřím. 

Záleží jen na vás, jak téma uchopíte. V každém případě andělským dárkem - a poselstvím v něm vloženým, uděláte radost.

Vánoční stůl obvykle zasvětím nějakému symbolu - například hvězdám, perníkům, zimním rostlinám. Udává pak formu výzdoby i okruh barev a všechno je jednodušší. Jedním může být i anděl. Postačí jednoduchá stylizace, například linie křídel na kroužku na ubrousky. Nic složitého, co by vás uprostřed svátečních příprav připravilo o čas.

Nepečené cukroví obvykle proběhne kuchyní na poslední chvíli. Když ještě máte dostatek času a sil, můžete si s ním pohrát o trochu víc, než je obvyklé. Takhle dopadla moje andělská vosí hnízda, když jsem je spojila s marcipánem a mandlemi; můžete to vyzkoušet. Cukroví je dobré jako jindy, ale na stole vždy upoutá. 

Letošní svátky jsou ve znamení světýlek - výrobci jimi odekorovaly i textil! Svítící řetězy na baterie se ukrývají pod dekoračními ubrusy, v záclonách i v povlacích na polštáře. Jak jsem zjistila při focení, například na stole je musíte trošku zamaskovat, ale funguje to. Ovšem, než jsem stihla připravit tento článek, veškeré zásoby zmíněného zboží se z e-shopu rozběhly za vámi. V galerii naleznete pouze sadu polštářů se svíčkami (viz níže), takže si pospěšte...

Jsme rádi, že je zde organizace Dobrý anděl, která pomáhá rodinám nemocných, aby dostávaly pravidelnou měsíční finanční pomoc ve výši několika tisíc korun. Díky finanční podpoře dokáže navýšit měsíční příjem rodin s dětmi, které přivedla těžká nemoc do finanční tísně, v průměru o 20 %.  Věříme, že tato pomoc je důležitá a má smysl. I v následujícím roce proto budeme nadaci finančně podporovat a zůstaneme jedním z hlavních finančních partnerů. Přispět můžete i vy :-) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.