6 LETNÍCH DEZERTŮ BEZ PEČENÍ

CO VŠECHNO ZAMRAZIT DO ZÁSOBNÍKŮ NA LED
30.7.2018
KLÍČ K JEDNOBAREVNÝM NAPÍNACÍM POTAHŮM: V
1.8.2018

Pokud vás čekají oslavy v tomto panujícím horku, rozhodně neplánujte patrový dort. K potěšení všech mlsných jazýčků přicházejí na řadu speciality, které se servírují rovnou z ledničky.

Jistě mi dáte za pravdu, že v posledních dnech je nutné vyhnout se kuchyni velkým obloukem. Skládám hold všem kuchařům a cukrářům, kteří tak učinit nemohou. Úmorná vedra, která sužují nejen nás, ale i naši krajinu nezvyklou takovému dlouhodobému ataku, mnohým z nás vzaly chuť na pořádné jídlo. Ale o to příjemnější je tu a tam sezobnout nějakou sladkou specialitu, pokud možno s ledovou kávou nebo půllitrem bylinkové limonády.

Pracujte pouze s čerstvými surovinami a nejlépe se šťavnatým a vychlazeným ovocem. Beztak na nic jiného není chuť. Přišel čas melounů, mražených krémů a smetanových zmrzlin, a tak svým oslavencům nachystejte pořádné letní menu. Na našem e-shopu určitě naleznete spoustu prázdninových tipů na hezké letní dárky.


LEHKÝ OVOCNÝ KRÉM

1

Co je lahodnějšího, než čerstvě vymačkaná šťáva ze zralých pomerančů? Do lehkého ovocného krému ji budete potřebovat jen trochu, takže si zbytek vychlaďte a ponechte na vypití. Z kvalitních pomerančů je šťávy opravdu hodně. Dužninu a nasekanou mátu zašlehejte do tvarohového krému s příměsí nejméně 10% jogurtu a to vše dobře vychlaďte společně ve vydlabaných pomerančích, které dezert provoní.  

CHARLOTKY S MALINAMI + VIDEO

2

Pro přípravu tohoto luxusního dezertu byste si správně měli napéct i piškoty. Ale v tuto chvíli úplně rozumně postačí, když si koupíte kvalitní italské cukrářské piškotky. Až je provlhčí šlehačkový krém s bílou čokoládou, a zbytek připravených dortíků zaplníte malinami, myslím, že budete spokojeni. Aby se mi celá ta paráda neskácela, k vytvoření charlotek používám malou nerezovou formičku, s kterou se pracuje výborně (podívejte se na video). Klasický francouzský dezert Charlotte ovšem můžete vytvořit i do kruhu o průměru dortové formy. Použijete ji stejným způsobem.

LEDOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU

3

Až budete připravovat tyto nepečené Stracciatella řezy, použijte k tomu formu - plech, který se vejde do chladničky. Nebojte se, nebudete nic péct, ale zato pořádně chladit. Základ řezů mohou tvořit vaše oblíbené sušenky, ale také lze vyzkoušet tuto variantu z rýžových chlebíčků. Je sice víc drobivá, ale korpus je lehký a méně kalorický. Vršek dezertu tvoří jogurt a tvaroh, takže ani tady se neobávejte přílivu kalorií. Řezy jsou ideální pro větší společnost a skutečně je připravíte bez velké námahy.

ZMRZLINA Z OSTRUŽIN

4

Pokud počítáte kalorie, pak tedy dále nečtěte :o) Zmrzlina z ostružin, nektarinek a limetkové šťávy je doplněna smetanou. Ale je tak dobrá, že stoprocentně neodoláte. Samozřejmě můžete zůstat u dietních ovocných dření, které jdou dosladit přírodním cukrem. Ať tak, či tak, domácí zmrzlinu je třeba zamrazit, a k tomu si pořiďte praktické silikonové formy. Máme jich dost, i když tato ve tvaru růží, je momentálně vyprodána.

DEZERT DO KRABIČKY

5

Původně se tento dezert dělá ze sněhových pusinek. Protože mě v horku k troubě nikdo nedostane, zvolila jsem nakoupené rakvičky z místní cukrárny. Dezert, který musíte řádně vychladit, je naprosto fantastický. Říkám mu krabičkový, protože ho mrazím v malých miskách s víčky, v nichž ho snadno přetransportuji i na návštěvu. Stačí ho doplnit čerstvým bobulovým ovocem, a chcete-li se rozmazlovat, pak přidejte horkou čokoládu nebo polevu (rovněž horkou) z čerstvého ovoce. 

MELOUN JAKO DORT

6

Vychlazený meloun je vítaným osvěžením po každém jídle. Pokud něco slavíte, zdržte se chviličku jeho pěkným naservírováním. Z melounu mohou vzniknout skvělé porce nanuků a druhou polovinu ještě podejte jako okouzlující dortovou bombu. I když se nebudete vysilovat přípravou složitého pohoštění, lehce se stanete pozornými a nápaditými hostiteli. 

4 Comments

  1. SYLVA DRÁBKOVÁ napsal:

    Výborný nápad-recept na tyto horké dny, hned zítra vyzkouším… je také jednoduchý, zdravý a osvěžující,

  2. Jana napsal:

    Tak to mě těší, paní Drábková, ať vám chutná! Řekla bych, že vyzkoušíte stracciatellu :o)

  3. Dobroslava napsal:

    Dobrý den,chybí mi recepty na 6 letních receptů bez pečení.Nikde je nemohu najít,nebo je to jen na naší fantazii?Uvádíte jen ovoce,které lze použít,ale postup ne.(kolik čeho s čím smíchat,atd,jako u jiných receptů) Děkuji za objasnění Dobra

  4. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Dobro,
    to je dobře, že jste se ozvala, systém je jednoduchý. Pokud kdekoli v článcích naleznete fialově zbarvený kousek textu a najedete na něj myší, tak se vám podtrhne. To je známka toho, že výraz je klikatelný. Hned na něj 1x poklepněte myší a prokliknete se na původní článek, který je kompletní, s receptem. Možná je ta fialová barva u vás špatně čitelná, ale např. u obr. 1 = Lehký ovocný krém, je fialově zbarvený výraz „ovocného krému“, hned ve 2. větě textu. Klikněte na něj a jste na místě. Podobné je to dále. Na liště pak křížkem článek zavřete a vrátíte se zpět do tohoto úvodního článku. Jinde zas, např. u uváděného zboží, vás klikatelný výraz pustí do e-shopu. Vyzkoušejte to, a kdyby něco nefungovalo, napište.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.