ZBRUSU NOVÉ POTAHY V ROMANTICKÉM STYLU

ČAJ S BRUSINKAMI A ZÁZVOREM PROTI NACHLAZENÍ
1.2.2018
4 TIPY NA BONBONY Z DOMÁCÍ CUKRÁRNY
6.2.2018

ornament_01
Potahy Fiorela společně s novou kolekcí Poesia nám v bohaté nabídce napínacích potahů chyběly. Respektive jejich neopakovatelně individuální styl, v kterém cítíme atmosféru dávno zašlých časů.

Ačkoliv je romantický styl tak výjimečný a vyvolává pocity nostalgie, na druhé straně přináší do našich domovů půvab a pohodlí. Je domácký a nábytek i stylotvorné prvky, které ho dotvářejí, jsou ve většině případů dostupné. Často jej tvoří rodinné poklady v podobě porcelánu a drobných relikvií, mnohé věci lze objevit v bazarech i ve starožitnictví. Tento trend nepodléhá diktátu módy a neurčuje ho nic, kromě vašeho instinktu. Pokud jste romantici tělem i duší, dokážete mistrným způsobem umístit do prostoru starý lustr, anebo necháte bez rozpaků vyniknout kusu nábytku s nepřehlédnutelnou patinou v sousedství nových věcí. Dobře víte, že mu není třeba vnucovat původní podobu. Pak ale dokážete vzít do ruky štětec a barvu, přelakovat kovový stolek a ušít si stohy polštářků s látkami připomínajícími zahradu po dešti.

Zařizovat byt v romantickém stylu, to je nekonečné objevování nových drobností, odstínů, materiálů. A díky současnosti nemusejí postrádat nic z potřebné praktičnosti, která se většinou točí kolem údržby. Hovoříme-li o tkaninách, hned si vybavíte čalouněnou pohovku s vybledlými potahy a růžemi. Máte-li podobnou – třeba se šrámy a prodřenými místy, můžete jí vdechnout nový život díky lehounkému potahu s volány. A to bez čalouníka a bez velkých výdajů. Převléknete ji asi za pět minut. Podívejte se na detail, jak je materiál zpracovaný…

ornament_02
fiorela1

STRUKTURA POVRCHU MÁ SVOU FUNKCI

Napínací potahy Fiorela i Posesia jsou zhotoveny ze směsi bavlny a polyesteru, zajišťující nemačkavost materiálu, jeho snadné praní i sušení. Díky vrapování, které je v pravidelných odstupech všité do gumiček, lze tvarovaný potah roztáhnout do šířky tak, aby pohodlně objal celou pohovku či křeslo. Jeho navlékání neklade žádný odpor, zvládnete to za pár minut. Hladká a jemná tkanina se nezmačká ani po delším sezení. Vybírat můžete z několika barev (viz galerie pod článkem), a z provedení pro samostatné čalouněné křeslo, dvoj a trojkřeslo, i pro rozměrnou rohovou sedačku.

fiorela2

ŠARM PUDROVÝCH BAREV

Vrapování celkové šířky materiálu odeznívá do rozvolněného volánu, který jen lehce načechrejte. Pro svou oblíbenou pohovku či křeslo si vyberte barvu, která je pro celý prostor klíčová. Počítejte s tím, že na sebe strhne zaslouženou pozornost.


Romantický styl versus venkovský styl

  • Často se zaměňují pojmy – venkovský a romantický styl. Romantický styl z venkovského čerpá, ale není to to samé. Romantický styl se hodí k velké části městských bytů a domů. Inspiruje se sice krajinou, ale víceméně rozkvetlými zahradami s oblíbenými motivy růží, pivoněk a květinových vazeb.
  • Vedle starožitných bavlněných látek upřednostňuje voál, mušelín a další transparentní materiály, které vnášejí do prostoru vzduch a křehkost. Určitě má v sobě víc pompéznosti než venkovský styl, jehož půvab tkví v přirozenosti, a v oblibě má víc robustnosti.
  • Na druhé straně romantický styl neklade důraz na cenu věcí. Jde o to, vytvořit si prostředí, do kterého se každý den rádi vracíte za odpočinkem a za svébytným pocitem volnosti. Zařaďte do něj vázy, svíčky a cennosti, které mají význam jen pro vás. A myslete na pohodlí, protože by nemělo smysl všechny ty krásné věci nepoužívat. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.