4 NÁPADY PRO ZIMNÍ ARANŽOVÁNÍ

OŘECHY S TŘEMI NÁPLNĚMI
28.11.2016
Vánoční e-book
29.11.2016

První adventní týden se rozběhl a většina z nás je ponořená do plánování pečení cukroví a dokončení úklidu. K němu patří i takové to krásné doladění domácí atmosféry – zdobíme okna, dětem chystáme Mikuláše a aranžujeme květiny, jehličí, světýlka…

Toto období mám ráda. Vyhýbám se obchodům, navzdory tomu, že pak nestíhám nakoupit dárky, těším se na vánoční trhy a na pořádný svařák v teplých rukavicích, a plánuji setkání s kamarádkami. Doma je frmol, jak by ne, ale nakonec se vždycky všechno stihne. Výzdobu stolu, aranžování svícnů a váz si užívám. V tomto období ani nepotřebuji čerstvé květiny, vystačím si s větvičkami smrků a jedlí ze zahrady, s nabarvenými proutky i s papírem, mašlemi a drobnými dekoracemi. Do tvoření zahrnu většinou i umělé květiny, které mám vždy někde schované a do aranží se krásně hodí.

Pokaždé jde jen o chvilkový nápad, o malou kratochvíli, která vám udělá doma radost.


 

002

1  Když za okny sněží, padne na mě romantika celé té třpytivé chvíle. Přenese na mě pocit ticha a klidu. Tuto moji náladu nejlépe vystihla váza plná bílých růží. Stejné aranžmá můžete vytvořit i z čerstvých květin; písek, do kterého jsou fixované stonky, jen ponořte pod vodu a pravidelně ji dolévejte.

mandarinky_nahled

2  Za okny chodí Mikuláš  Brzy dorazí i k vám, tak je nejvyšší čas nakoupit sladké ovoce, datle a fíky. Nad mísou mandarinek jsem zavzpomínala na dětství, kdy se prodávaly jednotlivé kousky zabalené do provoněných voskovaných papírků. Použila jsem dárkové papíry a roztomilé balíčky s ovocem a čokoládou jsem ještě trochu naparádila.

002-2

3  Hedvábný amarylis  šel pohodlně rozebrat, tak jsem z něj vytvořila kytici na stůl. Podobně lze využít i Poinsettii, vánoční hvězdu. Květy uložte mezi nastříhané krátké větvičky stříbrného smrku a několik snítek jalovce.

venec_dvere_nahled

4  Trend kožešinových bytových doplňků jste nemohli přehlédnout. Možná právě chystáte pro někoho dárek v podobě plyšového plédu nebo polštáře. Proč neobléknout do kožešin i vítací věnec na dveře? Svazek zářivě zlatého jmelí spolu s ním vytváří velmi luxusní dojem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.