ZÁCLONY PLNÉ KVĚTIN BEZ PRÁCE A ŠITÍ

RELAXAČNÍ POLŠTÁŘE K ZIMNÍ POHODĚ
3.1.2019
5 TIPŮ KOLEM ZIMNÍHO STOLOVÁNÍ
8.1.2019

Leckde maluje mráz na okna, ale i tam, kde nemrazí, můžete hledět do oken plných bílých květů. Máte-li rádi tento trend, pořiďte si záclony na míru; stačí je jen pověsit.

Obléknout okna do nového, je docela složitý proces. Patří k němu výběr materiálu, dekoru i volba vhodných kombinací s ostatním stínicím systémem, k němuž patří rolety, žaluzie a závěsy. Okna zaujímají v místnosti velkou část a výrazně ovlivňují náladu celého prostoru. Světlo, které do něj vchází, má tu nejdůležitější úlohu - přináší život a v hřejivých měsících teplo, které nás propojuje s venkovním světem.

Je ideální, můžete-li si přírodu či městskou architekturu zakomponovat do svého zorného úhlu. Současný trend okenních dekorací nejvýrazněji preferuje styl „oblečené-neoblečené” - tedy okno lemované lehkými záclonami, které je možné v případě potřeby zatáhnout nebo odhrnout směrem do stran. Tam, kde je zapotřebí zastínění, je dobré, mají-li textilie hustě rozložený vzor, který vnitřní prostor jemně uzavře. K tomu, aby všechno správně fungovalo, potřebujete tyč s kroužky a žabkami, a záclony s pevně zatkaným okrajem, které se po ní budou volně pohybovat.

Záclony si můžete nechat ušít přesně podle svých potřeb, ale pokud vám vyhovují rozměry balkonových kompletů nebo záclon na míru kopírující obvyklou velikost oken, můžete vyzkoušet nabídku našeho e-shopu, kde naleznete spoustu dekorů. Nové záclony jsou cestou k příjemné a výrazné proměně bydlení.


HUSTĚ TKANÉ VZORY VYPADAJÍ NEJLÉPE V PLOŠE

henrieta1
Pokud potřebujete výraznější zastínění, případně dáváte přednost záclonám s robustním dekorem, vyberte si hustě tkanou krajku. Nemačkavé materiály z umělých vláken se předhánějí výtvarným ztvárněním květinových i geometrických vzorů. Spolehlivě se podílejí na rozptylování přímého denního světla pronikajícího do místnosti, přičemž zastiňují pohledy směrem dovnitř. Hustota vazby a řasení musí být takové, aby celoplošný vzor nerozbilo, takže platí, že čím nápadnější krajku zvolíte, tím méně ji budete řasit. Právě tak náležitě vynikne: ŽAKÁROVÁ ZÁCLONA HENRIETA, 350 x 160 cm, 319 Kč.

ZAKONČENÍ BORDURAMI JE EFEKTNÍ

ZÁCLONY PLNÉ KVĚTIN BEZ PRÁCE A ŠITÍ
Žakárové vzory často rozčlení záclonu do jednoduchých linií, které však odezní v bohatém zakončení bordury. Její okraj nezřídka vytvoří různě nápadné prolamování. Tento efekt nejvíce oceníte u záclon v délce k parapetu, kde vám dekor zůstane stále na očích. Záclony samozřejmě patří k význačným lapačům prachu, ale údržba syntetických textilií patří jednoznačně k těm nejjednodušším. Polyesterové záclony můžete vyprat kdykoli je to třeba, a během chvíle znovu pověsit na okna: ZÁCLONA KAROLÍNA, 350 x 160 cm, 349 Kč.

BALKONOVÉ KOMPLETY

51779_detail_eshop_mb_z1
Záclony a závěsy se stávají dekorační kulisou v okamžiku, když nemůžete nebo nechcete nechat vstoupit venkovní prostor do svého příbytku. Je však příjemné nechat zastínění jen v určité části oken. V takovém případě lze zvolit záclony, které pohled dovnitř rozbijí jen v určitých partiích. Pro svrchní ošacení svých oken si vyberte např. tradiční kostku označenou jako kohoutí stopa, jejíž podání znáte nejlépe v černobílé kombinaci: BALKONOVÝ KOMPLET PEPITA, 499 Kč.

odkazy na články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.