VŠE PRO LETNÍ PARTY NA ZAHRADĚ

ŘEDKVIČKY PRO ZDRAVÍ
11.7.2022
MOTÝLKOVÉ KOLÁČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA
14.7.2022

Jestli léto k něčemu vybízí, pak jsou to výlety za koupáním, pěší túry přírodou a v neposlední řadě letní grilovačky. A je jedno, jestli zrovna někdo slaví narozeniny (v tom případě doporučujeme upéct mu některý z báječných ovocných dortů) nebo jestli jenom zrovna máte chuť potkat se s přáteli.

Každý hostitel je rád, když se k němu hosté rádi vrací – ať už kvůli skvělému jídlu, příjemnému prostředí nebo báječné atmosféře. Ideální je samozřejmě všechno dohromady :-). A s lecčíms vám umíme poradit i na našem blogu a e-shopu. S recepty si vždy ví rady kolegyně Jana, můžete zkusit třeba její dobroty na gril nebo celá sekce Letní party, kde najdete spoustu další inspirace. A se zútulněním místa i praktičností při zahradním stolování vám snad pomohou následující tipy.

Zahradní stolování

Proutěný podnos 

S nošením nádobí i jídla vám pomůže praktický podnos s uchy, jehož proutěné boky zabrání vysypání. Je velký 46x31 cm, takže naráz sice všechno nepoberete, ale vejde se na něj tak akorát to, co bez problémů unesete. Vím o tom svoje: mám doma téměř stejný.

Chladicí box na zahradu

Nechce se vám pořád běhat pro studené pití do lednice? Oceníte stylový zahradní chladicí box, ve kterém pití vydrží při ideální teplotě, stačí do něj dát led. Umělý ratan je odolný vůči vlivům počasí a kdykoliv box přiklopíte, je z něj praktický stolička či taburet.

 

Krásných sklenek není nikdy dost

Skleničky o objemu kolem 300 ml mají ideální velikost: jsou tak akorát pro míchaný drink, na točené i lahvové pivo, domácí limonádu i čistou vodu. Skleničky, zejména, pokud se používají i venku, navíc v řadě domácností podléhají tak říkajíc rychlé zkáze: prostě se rozbijí raz dva. Pokud vám z každé sady postupně zůstane jen jedna, jako je tomu u nás, nezoufejte: prostřený stůl dostane barevný nádech a každý host si svoji sklenku snadno pozná.

Na dipy i na pamlsky

Také pořád řešíte, jak skladně na stůl připravit mističky s omáčkami či dipy, nakládanou zeleninu nebo s oříšky a slanými preclíky? Tahle skvělá sada to vyřeší za vás. Elegantní bílá keramika vypadá na bambusovém tácku skvěle, mističky jsou velké 7x7 cm a vysoké jsou dalších 5 cm, takže jsou opravdu optimální. Smeťte ze stolu nevzhledné lahve s majonézou či hořčicí, tahle sada tam bude vypadat mnohem lépe!

 

Doplňky ke grilu

Vychytávky, které si zamilujete

Ke grilu patří pořádná zástěra a set obracečky a kleští – o tom jistě není pochyb. Pokud ale grilujete často a rádi, určitě oceníte i následující vychytávky. 

Solná deska má rozměry 20x10 cm a vejde se na ni tak akorát nějaká ta ryba nebo steak či kus zeleniny. Připadá vám to jako zbytečnost? Jen do chvíle, než jídlo na ní připravené poprvé ochutnáte, pak ji totiž začnete používat i v troubě. Destička z himálajské soli propůjčí pokrmům vyváženou a jemnou chuť, maso zůstane šťavnaté a navíc se na ní nic nepřipálí.

Grilovací podložky v praktické velikosti 40x33 cm se vejdou na gril stejně dobře jako na pečicí plech a nemusíte tak mít obavy, že by většinu roku ležely nevyužité v šuplíku. Vyrobeny jsou ze skleněného vlákna s teflonovou úpravou, takže se na nich pokrm nepřipálí a není potřeba používat žádný tuk na potření. Jen pozor, nehodí se nad přímý oheň, takže na plynových grilech se budete muset obejít bez nich. 

Komínový startér výrazně urychlí rozžhavení briket a dřevěného uhlí: za 15 minut je vše připraveno ke grilování a na zapálení navíc nepotřebujete ani kousek dřeva. Žhavé brikety či uhlí stačí přesypat do grilu a můžete se pustit do přípravy pokrmů.

Zahradní gril nemusí být drahý

Pakliže nesháníte velký plynový gril, na který dáte naráz maso pro půl vesnice, nemusíte se obávat velkého finančního vydání. Na gril Happy Green Garden se toho vejde dost: ohniště je velké 51,6 x 27 cm, na víku je navíc odkládací nahřívací mřížka s hloubkou 6 cm. Díky kolečkům na jedné straně se gril snadno přesouvá a odkládací plocha na mísu s naloženým masem nebo grilovací náčiní je samozřejmostí.

Točený je točený

Pivaři mi jistě dají za pravdu, že točené pivo je prostě 100x lepší než lahvované. Domácí výčep Bomann je kompatibilní se všemi 5litrovými soudky a mí i systém CO2, takže se nemusíte bát, že by půlka sudu zůstala nevypitá a zkazila se, pro větší rodinnou sešlost se soudky hodí zajistit klidně dva. Maximálně během pár minut od zapnutí vám výčep natočí pivo o teplotě 2–12 °C. Zapojit jej můžete do klasické zásuvky s 220–240 V.

Na výzdobu i posezení

Světelná paráda

Romantické osvětlení pro chvíle ve dvou i party světla pro případ, že se grilovačka protáhne do večera. Světelné řetězy i zapichovací solární světla vaši zahradu promění v dokonalé místo.

Pohodlné posezení, poležení

Co by to bylo za zahradní party, kdyby nebylo kde posedět, najíst se a popovídat si. Zahradního nábytku je spousta druhů, někdo upřednostňuje jídelní stůl se židlemi, jiný zase křesílka a nízký stolek pro skvělou relaxaci. Na našich zahradních večírcích však hned po dojedení mívá největší úspěch houpací síť. U dětí i u dospělých. Pokud máte tu možnost, určitě ji do zahrady pořiďte. Ocení ji nejen hosté, ale i celá rodina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.