VÁNOCE PATŘÍ DĚTEM

VÁNOČNÍ ZVYKY A OBYČEJE
19.11.2019
MÁČENÉ ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKY
21.11.2019

Také máte starost, co svým malým dětem nebo vnoučatům nachystat pod stromeček? Věřte tomu, že tzv. měkké dárky, vůbec nejsou k zahození. Na našem e-shopu jich naleznete dost.

Zanedlouho si začnou děti psát psaníčka Ježíškovi, což je pro nás dospěláky velice užitečné. Pamatuji, jak můj syn psal v počátcích domácí počítačové éry do dopisů technické specifikace zařízení, které absolutně nutně potřeboval, a Ježíšek pak ty - pro mě - číselné a abecední kódy odnášel do obchodů odborníkům, neboť jsme jako rodiče byli trochu mimo. Dnes doba ještě přitlačila, a jak tak koukám na reklamy, pokud se klasické hračky nehýbou, neblikají, nemění barvy a nelezou z nich bubliny, není to ono. Nicméně, stále je svět plný poetiky, a o Vánocích bychom si té atmosféry měli užít vrchovatě. Pořád je čas vzít s dětmi veliký blok a pastelky, hrát společenské hry, při nichž se namáhá mozek, navlékat korálky a modelovat, a tím rozvíjet jemnou motoriku prstíků (a následně mozek), a stále je třeba vytvářet jim doma hebké, měkké a teplé zázemí v pokojíčkách, které jsou jejich hájemstvím.

Mezi vrčícími a blikajícími hračkami je stále prostor i pro další hezké věci - pro společné pečení perníčků, zdobení oken blýskavými samolepkami, upevňování romantických řetězů, převlékání polštářků do hebkého. A pokud je to vážně zásadní, tak se i mezi „měkouši” najdou dárky svítící - například v podobě svítících dekorů na dětských dekách (naleznete v galerii pod článkem).

Pohodovou atmosféru navodí chvilka s rozsvíceným dřevěným domečkem, který hraje klasické vánoční melodie. Po celou dobu se v něm otáčí točna s figurkami a stromky, které obíhají kolem. O celou atrakci se postarají zabudovaná LED světýlka, k jejichž chodu jsou zapotřebí jen 3 baterie. Domeček umístěte do oken nebo na stůl, kolem kterého se v klidu scházíte: DOMEČEK S LED SVĚTÝLKY A HRACÍM STROJKEM, průměr podstavce 18 cm, výška 22 cm.
I když se to na první pohled nezdá, dětem hodně záleží na tom, v jakém prostředí se pohybují. Vytvořte jim v pokoji vlídné zázemí plné tepla a měkkých materiálů. Vlasové textilie z mikrovláken jsou šetrné i k alergikům, snesou časté praní, nemusejí se žehlit a vypadají stále hezky. Spousta dětských aktivit se odehrává na zemi, takže by tu neměly chybět polštářky a deky, které se zas rychle urovnají. K hitům letošní zimy patří svítící polyesterové deky, které nabízíme s dekorem hvězd, s jednorožci nebo s dopravními prostředky. Naleznete je v praktickém šedém provedení: SVÍTÍCÍ DEKY Z MIKROVLÁKNA FILANTE-LICORNE, 130 x 160 cm; PLYŠOVÝ KOČIČÍ POLŠTÁŘ GRIBOULILLE, 40 x 40 cm.
Domeček s potřebami na kreslení je hezkým doplňkem pokoje i dobrým řešením při úklidu drobností. Velká sada obsahuje vše, co děti potřebují, doslova pod jednou střechou. Odnímatelné zásuvky umožňují přenést si potřebné náčiní na stůl, nebo kamkoli je třeba: VELKÁ SADA NA KRESLENÍ, 40 dílů obsahuje 12 voskových pastelek, 12 klasických pastelek, 12 vodových barev, tužku, gumu, ořezávátko a vodou ředitelné lepidlo; domeček 20 x 13 x 17 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.