UMÍTE SKLÁDAT UBROUSKY NA SVÁTEČNÍ STŮL?

ŠPÍZY POD SILIKONEM ANEB PÁNEV BEZ PRSKÁNÍ
8.9.2022
ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S OVOCEM I BEZ
12.9.2022

Ke svátečně prostřenému stolu patří nejen ubrus nebo sada příborů pro výjimečné příležitosti, ale také hezky poskládané ubrousky.

Stejně jako vás v hotelovém apartmá zaujmou krásně poskládané ručníky, tak vás u slavnostní tabule zaujmou elegantně poskládané ubrousky. Látkové působí elegantněji, papírové vám s malými pořizovacími náklady umožní nekonečné barevné variace.

Pojďte se podívat na ty nejkrásnější ubrouskové variace, které pro vás na blogu decoDoma máme a vyzkoušejte si skládání. Na všechny strávníky tím uděláte dojem a skládání bude bavit i děti, které mohou přiložit ruku k dílu.

 

Krása se skrývá v jednoduchosti a přesně takové jsou ubrousky poskládané do tvaru větrníku. Jako třešničku na dortu je můžete dozdobit pár čerstvými kvítky nebo čokoládovou pralinkou. Toto aranžmá snadno poskládáte z látkových i papírových ubrousků, jejichž pestrobarevné vzory dodají větrníkům ještě větší šmrnc.

Elegantním růžičkám nejvíce sluší ubrousky s výraznou texturou a minimální vzorování, ideální je jen ozdobná bordura jako na obrázku. Vložit je můžete do sklenky na pití nebo do malé misky, oboje pak strávníci využijí i během stolování. Jednodušší skládání, než jsou tyto růžičky, už snad ani neexistuje, a jejich efekt je obrovský. Minimálně pro začátečníky je tento způsob téměř povinný!

tento způsob je ideální, pokud máte kolem jednotlivých míst k sezení dostatek prostoru, aby krása vynikla na 100 %. Uzlíkům, nebo chcete-li mašlím, sluší čistě bílé nebo pastelové barvy, vzory spíš jemné, úžasně vypadají třeba na damašku. Čerstvá květina je už jen bonus na závěr. Protože stejně jako se jí i očima, tak se na jídlo u krásně prostřeného stolu i lépe čeká a hosté nasají tu správnou atmosféru.

Tento typ aranžmá se pokládá přímo do talíře nebo za něj. Vystačí si samo o sobě, aby udělalo velký dojem a snadno se jedním klepnutím i rozloží, aby jej strávníci mohli použít k jeho účelu. Detailní návod krok za krokem najdete jako vždy uvnitř článku. Skládání vám půjde lépe, pokud ubrousky budete mít lehce naškrobené, s kluzkými materiály to nejde moc dohromady – vějíř by se hned rozpadl.

Tohle skládání už chce nejdřív trochu natrénovat a lépe vám to v začátku půjde s papírovým ubrouskem, který přece jen lépe drží tvar. Oč je skládání trošku náročnější, o to větší efekt ale udělá. Vyvarujte se vzorovaným ubrouskům, nejlepší budou světlé barvy jako je něžná růžová, slonová kost, čistě bílá nebo jemně mentolově zelená.

Do Vánoc je zatím daleko, ale tohle honosné skládání ubrousků do tvaru korunky využijete i kdykoliv jindy během roku. Drahým kamenem na ubrouskové korunce bude elegantní stužka, kterou je dole ubrousek třeba trochu stáhnout, aby aranžmá hezky drželo pohromadě – stojí ale i bez ní

Elegantnější způsob, jak oslavenci u snídaně doručit vzkaz nebo jak i při běžném stolování servírovat např. pečivo jsem už dlouho neviděla. Skládání je jednoduché a není na něj potřeba nic speciálního – snad kromě toho, že jako vždy se vám bude lépe skládat s ubrouskem důkladně vyžehleným, který bude lépe držet tvar.

 

MOHLO BY SE VÁM HODIT...


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.