TRENDY LETNÍ BOTY A JAK JE NOSIT

NEPRAŽENÉ KAKAO, HRUŠKY A ČOKOLÁDA ANEB VYCHLAZENÝ KOLÁČ V HORKÉ ZAHRADĚ
18.7.2024
KOPROVKA JE LETNÍ KLASIKA
22.7.2024

Letní počasí přímo vybízí k parádění se – a když už si člověk vezme ty krásné nové šaty, tak to chce taky sladit s botami. Jenže horké dny a rozpálené ulice si žádají také trochu péče o nohy navíc.

Říká se, že podle sebe soudím tebe, a proto předpokládám, že podobně jako já nejspíš máte vícero letních bot než těch zimních, protože zatímco v zimě si člověk vystačí s kozačkami a nízkými botami k jednomu či dvěma kabátům, léto vyloženě svádí ke spoustě krásných střevíčků, protože přece máme tolikery šaty a sukně a krátké kalhoty a delší kalhoty a tak prostě vůbec. :-) Své v tom určitě hraje i cena, kozačky, ve kterých člověk nemrzne, stojí přece jen o dost víc než něžné sandále na klínku nebo super pohodlné sandále na výlety.

Jenže v otevřených botách nohy mohou trpět úplně stejně jako v zavřených teniskách či mokasínách – své o tom vědí nejen diabetici, kterým je mnohdy otevřená obuv i v nehorčejších dnech ze zdravotních důvodů zapovězena. Nevěšte ale hlavu, s těmito krásnými botami a tipy a triky na jejich údržbu i péči o nohy už nebude trpět ani estetično, ani vaše nohy.

manikura1-1 (1)

PEDIKÚRA JE ZÁKLAD

Ať už do sandál nebo tenisek, pedikúra je úplný základ zdravých nohou. V otevřené botě nohy trpí sálajícím horkem rozpálených ulic či písku na pláži a pokožka nohou snadno vysychá a pak praská, v teniskách se k sobě zase více tísní prsty a je třeba mít dobře zastřižené nehty, aby nerozedíraly sousední prsty, nohy se v nich také víc potí. Alespoň na začátku léta a po něm je ideální zajít si na pedikúru k profesionálce, průběžně vám nohy i ruce ošetří tahle mašinka, která zbrousí tvrdnoucí kůži a postará se i o vhodnou úpravu nehtů.
56109_img_7623_eshop_z1

Aby boty seděly...

Pokud máte problémy s chůzí, určitě je lepší zvolit boty s nižším podpatkem, důležité je hlavně to, aby dobře držely na noze a vy během chůze nemuseli krčit prsty ve snaze „přidržet“ je. Opravdu důležitá je i správná velikost – možná se to zdá jako samozřejmost, když se ale v létě porozhlédnu po nohách v davu lidí, opravdu velká spousta z nich (a popravdě, hlavně žen!) nosí malé boty, z nichž přečuhují prsty přes okraj boty nebo naopak stélka končí v polovině paty. Není to pohodlné, ale hlavně ani zdravé a nohám tím člověk zadělává na deformity.
bG9jYWw6Ly8vZGVjb2RvbWEyL291dC9w (28)

Pohodlí a styl

I v zavřených botách se v létě můžete cítit dobře. Někdo je volí z estetických důvodů, protože se mu nelíbí jeho haluxy či nehty, někomu vadí písek v botách, někdo mí tak citlivou kůži, že by v sandálech hned praskla. Pokud ale sáhnete po dostatečně širokých a prodyšných botách, budete mít nohy jako v bavlnce. Boty s ortopedickou stélkou ocení hlavně ti, jejichž nohy už se netěší nejlepšímu zdraví.
20411_332-02_eshop_z2

Pro ještě větší komfort

Vaše nohy vás nosí každý den po celý život, takže byste je rozhodně neměli zanedbávat! V nohách je navíc spousta bodů, které ovlivňují činnost celého těla, a taková reflexní masáž chodidel je nejen příjemná, ale i zdravá! O zdraví svých nohou ale můžete pečovat i díky antibakteriálním přípravkům do bot, vhodným vložkám atd.

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *