RŮŽOVÁ JE BARVOU ROKU 2023

MUFFINOVÉ FORMY UŽIJETE NA DEZERTY, PŘEDKRMY I MÝDLO
17.3.2023
NOVÉ VZORY POVLEČENÍ, KTERÉ SI ZAMILUJETE
22.3.2023

Působí jak pohlazení. Patří k jaru, k optimistické náladě, k snění o budoucnosti. V nelehké době, kdy se vyrovnáváme s celou řadou negativních skutečností, může být vítaným povzbuzením alespoň v našem soukromí. 

Americký Pantone Color Institute (PCI) každoročně představuje barvu roku ovlivňující řadu výtvarných i průmyslových oborů. Zvolený odstín reflektuje naši současnost s veškerou sílou pramenící z psychologie barev. Barvy, ať už podprahově, nebo cíleně vybírané, významně ovlivňují naši náladu i celkový energetický potenciál. Loňskou, velice silnou a dynamickou sytě fialovou barvu (Veri Peri), tak letos střídá karmínově růžová. 

Letošní růžový ostín s kódem 18-1750 představuje odvahu, sebevyjádření a radost. Právě s těmito pocity bychom měli přistupovat k zařízení svého domova. Červená magenta je natolik variabilní, že se snese s obrovskou plejádou dalších odstínů. Se všemi vypadá skvěle. Vaše experimentování s bytovým vybavením bude bez hranic. 

VIVA MAGENTA, teplá, objímající a vřelá barva, je vzdálená ostré rebelce pink. Právě karmínová červeň vlévá do jejího základu sympatický odstín. A jako vždy čerpají tvůrci z přírody. Letošní inspirace přichází díky jednomu z nejdražších přírodních barviv využívaných v dávné minulosti. Toto barvivo produkuje brouk červec nopálový pocházející z Mexika a Arizony. Tento drobný hmyz se živí šťávou kaktusů a cenné karmínové barvivo si vytváří jako obranu proti predátorům. 

5568001_eshop-2

JEN BAREVNÉ DOTEKY

Florální motivy málokdy vynechají ze svého středu růžovou. Probarvení květin může mít více odstínů, od karmínových po starorůžovou. Ochotně je kopírujeme ve svých domovech.

Do křehkých růžových tónů se ponořte směle. Jsou emotivní, krásné, sluší jim sousedství barev inspirovaných opět přírodou. Růžová magenta je beztak barvou květin a květů stromů, za okamžik postačí jen se rozhlédnout. S plným jarem jí bude kolem nás záplava. Pokud se pro ni přece jen potřebujete nejprve rozhodnout, vyberte si do svých domovů květinové motivy na ubrusech, dekoračních polštářcích nebo na ložním prádle, kde se bude prolínat s vašimi ustálenými dominantními barvami prostoru.

BAVLNÉNÉ POVLEČENÍ RENFORCÉ BOTANICA, 140 × 200 cm plus 70 × 90 cm

55684-(2)_eshop

PLNÉ TÓNY

Pokud se do růžových tónů zamilujete, využijte jejich sílu a obklopte se jimi. K příjemnému pocitu přispějí i různé kvality povrchových úprav textilních materiálů.

Na barevnici je pěkně vidět, jak karmínová barva ovlivní odstíny růžové. Vyhlášený odstín roku berte jen jako inspiraci, jako nový impulz, kterému jste třeba doposud nepopřáli sluchu. Ale výběr struktur a dekorů v bytě je pochopitelně na vás. Plné tóny magenty můžete odvážně zvolit jako základ výmalby stěn nebo pro nákup nových tapet. Vlídně vás provede i po kobercích v ložnici nebo v dětském pokoji. Okna zastíněná transparentní růžovou vám zase nabídnou elegantní teplé světlo. Ve všech případech vám bude v takovém prostředí velmi příjemně.

FLEECOVÁ DEKA MILENA, 150 × 200 cm

5507451_pink_eshop-b

RŮŽOVÉ TÓNY S MALÝM PODÍLEM KARMÍNU

Možná máte rádi ostřejší tóny růžové. Vyberte si ty, které jsou na pomezí červené a fuchsiové.

V přírodě naleznete i v jednom květu barevné přechody mezi chladnějšími a teplými tóny. Jsou přirozené a obdivuhodné. Také ve svém okolí můžete kombinovat růžové barvy libovolně a využívat ostřejší tóny z barevné škály. Pokud vám líbivější varianta připadá vhodná spíš do ložnic a dětských pokojů, bude vám vyhovovat právě růžová bez příměsi karmínové, v níž můžete v různých intenzitách najít i modravé tóny.

UBRUS BESSY, SMĚSOVÝ MATERIÁL, RŮZNÉ VELIKOSTI

Mezi bohatou škálou růžových odstínů si najděte své oblíbené tóny. Inspiraci naleznete i na našem e-shopu:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.