ROHOŽKY ZACHYTÍ NEPOŘÁDEK

PŘENOSKA NA DORT + JOGURTOVÝ MAXI DONUT
15.8.2019
DOMÁCÍ ZELEŇ, CO NEDÁ TOLIK PRÁCE
20.8.2019

Rohožky nás denně vítají na prahu našich domovů. Je příjemné, když nás při návratu z vnějšího světa vesele vytrhnou ze starostí. Jsme doma...

Zádveří a předsíně jsou velmi diskutovaným územím. Jsou to prostory - dalo by se říct vítací, které návštěvníkům prozrazují něco málo o obyvatelích domu či bytu i o jejich vkusu a naturelu. Zádveří do něhož vstupujete, nemá jen komunikační význam, ale je důležitým tepelně-hygienickým filtrem. Zde odkládáme mokré šatstvo, zablácenou obuv, odstavujeme dětský kočárek apod. Je jasné, že si do dalších částí předsíně či haly nechceme vnést nepořádek, který se roznese do komplexu následujících místností.

Uspořádaný interiér, jemuž vévodí jednoduchost a světlé barvy, by se měl snadno uklízet, k přezouvání by měl nabízet nábytek k usednutí a zátěžové kobercové mokré zóny by měly návštěvníkům sdělit, že zde se nic neděje, když jim kape z deštníků. Pohodlný vstup do vašeho domova vám pomohou uspořádat rohožky, nenápadní pomocníci, s nimiž bude úklid jednodušší. A nakonec mohou být klidně i nápadní, protože i tento kousek interiérového či venkovního vybavení smí napovědět, že tu bydlí domácí šelma nebo milovníci přírody, komixů, nebo cest do zahraničí.

Vyberte si rohožky z gumy, kokosových vláken i zátěžových kobercových materiálů podle svého vkusu. Vše naleznete v našem e-shopu. 

Další informace týkající se úklidu obuvi naleznete v tomto článku.

ZÁBAVNÉ KOKOSOVÉ ROHOŽKY

rohoze1
Kokosové rohožky ze stříhaného, hustě lepeného vlákna, se v mnoha případech předvádějí povedeným designem. Přírodní kokosové vlákno lze dobře barvit, takže se na tomto typu rohožek často objevují veselé dekory (například Sovičky, 249 Kč). Pořídíte-li si takovou, určitě nebudete žádnými škarohlídy. Rohožky jsou praktické, hustý povrch vláken se dokonale postará o očištění vaší obuvi. Díky gumovému podkladu nekloužou a mají vysoký povrch, takže vypadají komfortně. Nejsou však vhodné do závětří domů, kde by byly vystaveny největším nečistotám. Bláto by hezké barvy brzy zabarvilo. Pořiďte si je však do zádveří, kde nebudou tolik namáhané, a hezky vás doma přivítají. Prokliknutím obrázkem se dostanete do našeho e-shopu.

...A JE TO TU, DEŠTIVÉ OBDOBÍ ZAČÍNÁ

16521_v300_v1_300dpi_eshop_z1
Jakkoli pochybujete o pořízení odkapávačů na obuv, jakmile se přemluvíte a pořídíte si je, oddechnete si. Máme je v několika provedeních, například v černém nebo i s obrázky, a v každém případě vám budou věrně sloužit v boji proti vlhkosti. Plast je omyvatelný a snadno se udržuje; ve dnech, kdy je krásně, můžete odkapávače složit na sebe díky tomu, že jdou rozpojit a uklidit je do komory. Máte-li domácí zvířátko, oceníte, že nerozťape loužičky tající špíny do okolí.

ZÁTĚŽOVÉ ROHOŽKY JSOU NENAHRADITELNÉ

5340652_img_5263_eshop_z2
Rohožka před bytem při vstupu dovnitř nestačí. Zachytí sice největší špínu, ale mokro si na obuvi nesete dál. V zádveří se proto vytváří tzv. mokrá zóna. Je to místo, kde můžete směle zanechat obuv, kapající deštníky, očistit psí tlapky a pod. Další vstup do otevřeného prostoru už je bezproblémový. Uvnitř bytu nebo domu se tomuto vyhrazenému prostoru každý vyhne, takže se špína neroznáší, kam nemá. Zátěžové koberce jsou opatřeny gumou, takže dokonale přilnou k podlaze. Jsou připraveny v několika velikostech - pro vstupní prostor i pro zádveří předsíně. Do nabídky barev na e-shopu se proklikněte obrázkem.

NA HRUBÉ NEČISTOTY

16222_z1
Venkovní špína a bláto zůstane bezpečně přede dveřmi vašeho domu, pořídíte-li si rohožku z gumy. Existuje celá řada typů, například s otvory, jimiž nečistoty propadnou, nebo naopak s hrubými výstupky, které znečištěnou obuv dokonale očistí. Rohožku pak lze jen vyklepat ze zaschlého bláta a omýt vodou. Stále bude jako nová. Rohožky Compact pořídíte za méně než 200 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.