PŘÍRODNÍ PÉČE O VLASY (PŘÍMO Z VAŠÍ KUCHYNĚ)

DÝŇOVÉ SKOŘICOVÉ VDOLKY
27.10.2022
KARAMELOVÝ RETRO KOLÁČ S JABLKY
31.10.2022

Univerzální recept na péči o vlasy a pokožku neexistuje – stejně, jako je originál každý z nás, originální jsou i naše vlasy a jejich potřeby.

Před pár lety jsem na chvíli propadla kouzlu tzv. no-poo, bezšamponové metody. Př péči o vlasy používáte to, co zrovna potřebují a o vy máte v kuchyni. Často je to jedlá soda, med, žloutky, ovesné vločky, káva... a místo kondicionéru jen octový oplach. Jak jsem psala na začátku: bylo to jen na chvíli. Sledování potřeb mých vlasů bylo nad moje síly. Mám ale kamarádku, která šampon nepoužila už skoro 7 let a vlasy má krásnější než kdykoliv dřív.

Nějakou dobu jsem koketovala i s CGM, tedy metodou péče o kudrnaté a vlnité vlasy. Tu jsem nakonec taky dočasně zavrhla pro nedostatek mých kapacit sledovat, co mé vlasy chtějí, ale vlasům to rozhodně svědčilo.

Z obou způsobů jsem si však něco do své pečující rutiny převzala. Není to ještě ideální, ale má to svůj efekt, i když jsou to drobnosti. Jednu věc ale dodržuji striktně: vše, co mi přijde na vlasy, musí být bez parabenů a silikonů a ideálně „eko-bio“, což se u třeba masek z kuchyňských ingrediencí dodržuje celkem dobře. Jdete do toho se mnou?

Když jsem mluvila o bezšamponové metodě, tak jsem v žádném případě neměla na mysli už nikdy si nemít vlasy – je to právě naopak. Mrkněte na tyhle nápady na domácí vaječný šampon, výživnou vaječnou masku a zmiňovaný octový oplach. Není potřeba používat vše dohromady ani používat výhradně jen tyto přípravky. V různých fázích roku si vaše vlasy budou žádat vždy trochu něco jiného. Uvidíte ale, že i malá změna dokáže zázraky.

U vody i na horách, o vlasy a pleť obecně je potřeba se starat vždycky a všude. V tomto článku najdete zase trošku jiný návod, jak se pustit do octového oplachu. Jakkoliv se vám to může zdát zvláštní, vlasy ho prostě milují. A pokud si ho dáte do rozprašovače, pomůže vám i jako efektivní zbraň proti cuchání vlasů nejen u vody, ale třeba i po příchodu do práce a sundání čepice. Zápachu z octa nemějte strach. Ocet je těkavá látka a za minutku z vlasů nebude ani náznakem cítit.

Káva je zázračný nápoj, a ještě zázračnější je kávový lógr. Ten zužitkujete na zahradě (do kompostu je to hotový poklad, skvělý je ale i proti slimákům nebo mravencům) ale i při  úklidu nebo péči o vlasy. Jak na to se dozvíte právě v tomto článku. Garantuji vám, že už ho nikdy jen tak nevyhodíte do koše.

Můj poslední tip se, přiznávám, netýká vlasů, ale nehtů a rukou. Miluju přírodní kosmetiku a tu doma vyrobenou obzvlášť, takže jsem nemohla odolat a nepřipomenout vám tenhle skvělý článek, který vám poradí, jak dosáhnout hebké kůže na upracovaných rukách a dokonale vyživených nehtů. Nejen pěstěné vlasy jsou totiž korunou krásy, ruce ukazujeme skoro stejně často a schováme je mnohdy ještě méně snadno, než neumyté vlasy. Tak až budete mít na vlasech výživnou masku, dopřejte wellness i vašim rukám. Zaslouží si to.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



15890_550-ml-kofeinov-ampon-2019

kofeinový šampon

Hvězda proti vypadávání vlasů, která se perfektně doplňuje s kofeinovým kondicionérem, který také najdete v naší nabídce.
1841201_01120_eshop

kopřivový šampon

Kopřiva s vůni rozmarýnu a pomeranče, to je moderní obdoba oblíbené kosmetiky. Eko kvalita od Tierra Verde vás nadchne.
19079_img_3816_eshop

arganová kosmetika

Arganový olej si vaše pleť i vlasy zamilují. V nabídce máme celou řadu balíčků i jednotlivých produktů - včetně oblíbeného šamponu.
18546_kazeta-kofein_eshop

to nejlepší pro muže

I muži chtějí mít krásné vlasy - ať už je nosí krátké nebo dlouhé. V této sadě najdete šampon, sprchový gel a zklidňující krém, v hlavní roli všech tří je kofein.
19175_img_3452_sada

kadeřnické nůžky

Zastřihnete sobě či členům rodiny občas vlasy doma? Zapomeňte na nůžky na papír pořiďte si sadu jako pro profíky. Vlasy to ocení a vám to půjde lépe od ruky.
543895101_img_5295_eshop

ručníky ROMA

Nádherné ručníky ROMA s vyšívanou bordurou naši zákazníci milují už řadu let. V nabídce jsou i v mnoha barvách a včetně osušek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.