NOVÝ TEXTIL A NÁDOBÍ PRO PODZIMNÍ STŮL

VŮNĚ PRO DOBROU NÁLADU I POHODU DOMA
7.10.2022
ÚDRŽBA SEDAČKY KROK ZA KROKEM (ABY BYLA ZASE JAKO NOVÁ)
12.10.2022

Podzim je ztělesněním darů přírody a svou majestátnost zobrazuje v sytých barvách. Vyzdobte si svůj domov a prostřete si na netradičně tvarovaném ubruse.

Bytový textil nám v tuto chvíli nabízí cihlovou, mechově zelenou, kaštanovou i zlatou barvu. Jsou to odstíny, které na jaře a v létě nemají uplatnění, ale nyní, v souladu s pocity, které v nás vzbuzuje příroda, je s oblibou přijímáme do svých domácností. Tak krásně ladí s každou miskou nasbíraných kaštanů, s radostnými úlovky hub z lesa, s kvetoucím vřesem a zářivými chryzantémami ve vázách. Žijete-li v souladu s ročními obdobími, nelze je pominout.

Pestré podzimní listy jsou nejpřirozenější dekorací. Můžete je vylisovat a vytvořit z nich jmenovky, zaplést je do věnců, dozdobit jimi truhlíky za okny. Zkuste je jednou využít jako tiskátko. Listy mající z rubu výrazné žilkování perfektně odekorují i látku (návod naleznete ZDE). Také výrobce textilu inspirují. Nápad spojit vykrojené listy do tvaru běhounu je zcela ojedinělý.

O co pestřejší ubrus si vyberete, tím méně barev zvolte pro stolní nádobí. Porcelán nebo dekorovaná keramika musí v tuto chvíli trošku ustoupit do pozadí. V případě puntíků si však talířová souprava řekne o pozornost bez debat. Puntíky jsou vždy dominantní, ale v podání černého odstínu celek dokončí klidně a elegantně.

Inspirujte se na našem e-shopu, s motivem listů u nás naleznete ledacos. Malá ukázka v galerii pod článkem.

ZKOUŠELI JSTE MALOVAT NA HEDVÁBÍ?

listy2
Pokud ano, víte, jak je to zprvu těžké. Například akvarelová technika, kdy se barvy rozpíjejí na vlhkém podkladu a nechávají za sebou jakoby nahodilou plochu odstínů, jsou však korigovány vaší rukou. I tak není zcela dáno, kam až jejich intenzita prostoupí. Projdete-li se podzimní přírodou, uvidíte to samé. Barevné štětce vykreslily všechnu tu krásu do listů, do nichž s potěšením boříme teplé boty. Je to skutečná krása. Jejich umění vždy předčí to naše. Přineste si domů ty nejkrásnější listy a zkombinujte je s dekorem na svém stole. Ubrus s vykrojenými malovanými listy si můžete pořídit ještě dnes. I bez malování. Je vhodný na rozměrný stůl a pokaždé vás uvítá zářivou náladou. VÝŘEZOVÝ BĚHOUN S POTISKEM PODZIMNÍCH LISTŮ, délka 110 cm, šířka 40 cm
19563_eshop

BLACK DOTS

Talířová porcelánová souprava BLACK DOTS se vám časem rozhodně neokouká. U puntíků to zkrátka nehrozí, vždycky jsou zábavné a hodí se na všední i sváteční stůl. Doplníte-li ji libovolným květinovým dekorem, nebo v tuto dobu podzimními přírodninami, váš stůl vždy bude místem, které k sobě přitáhne pozornost. Přidejte pár svíček a alespoň občas nikam nespěchejte. PORCELÁNOVÁ JÍDELNÍ SOUPRAVA BLACK DOTS, 18 dílů
004vyrez

PRO SLAVNOSTNĚJŠÍ CHVÍLE

Připravujete-li slavnostní stolování, nachystejte každému hostu ubrousek s věnečkem utvořeným z vřesovce. Ustřihněte dvě co nejdelší větvičky a položte je vedle sebe. Pak je jen lehce propleťte. Díky drobným kvítkům se lehce zachytnou. Obtočte jimi ubrousek, konce dejte přes sebe a svažte je kouskem provázku. Požádejte přitom někoho o pomoc, chce to čtyři ruce. Pak přidejte drobnou dekoraci ladící s dekorem nádobí či rukou psanou jmenovku.

ZÁŘIVÝ CELEK

002
Atypický ubrus zdobí strojové prošívání tvořící plasticitu jednotlivých ploch a zároveň zpevňující celek. V rubu je podšitý jednobarevnou tkaninou. Listy se nemačkají a dekorace vám nedá žádnou práci při údržbě. Užijte si domácí pohody a vyzdobte si domov podle své nálady. A nezapomeňte upéct něco dobrého z našich receptů :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.