NOVÁ DÁVKA INSPIRACE PRO LETNÍ STOLOVÁNÍ

SMETANOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI A KNEDLÍKY
10.6.2024
NEPEČENÁ ZEBRA SE ZÁBAVNOU PŘÍPRAVOU
13.6.2024

Červenec ťuká na dveře a možná i vy přemýšlíte, jak si to čekání zpříjemnit. Povím vám jednoduchou pravdu: nic není jednoduššího, než si hezky prostřít stůl.

Zrovna včera jsem vyrazila do svého oblíbeného květinářství, kde měli velký výprodej letniček a balkónovek, a ačkoliv mi okna truhlíky obvykle nezdobí, protože jsou na druhé straně domu než zahrada a tam je prostě zapomínám zalévat, tentokrát jsem neodolala a nakoupila (nejen) petúnie – zejména jedna jejich medově zbarvená varieta, jejíž žíhání se se stářím květu mění až do růžovofialových odstínů, mi doslova učarovala.

A jak jsem tak od auta nesla tu bedýnku plnou záplavy voňavých květů, musela jsem si hned udělat i hezčí večer a parádně prostřít stůl, s květy se prostě nikdy nic nedá zkazit! Rovnou jsem pro vás vybrala pár svých oblíbených inspirací z našeho blogu, v nichž si určitě vyberou ti, kdo květy rádi nešetří, i ti, kdo mají raději decentnější výzdobu a vystačí si hezky vyskládanými ubrousky či zajímavým svícnem.

Tenhle nádherný servis s akvarelovými květy je od prvního okamžiku, kdy jsem jej na našem e-shopu zahlédla, jednou z mých nejoblíbenějších položek. S tím máte květinově prostřeno vlastně úplně pokaždé a něžný motiv se jen tak neokouká. A kdyby vás náhodou o něco víc než servis zaujaly ty ovocné knedlíčky bez plnění, které jsou na něm naservírované, tak recept najdete právě zde

O stůl v záplavě květů – a pokaždé jiných – se postarají hezky poskládané ubrousky. Pamatuju si, jak babička měla speciální šuplík plný nejrůznějších látkových i papírových barevných ubrousků pro každou příležitost. Když je navíc někdo umí poskládat do krásného květu, je o radost postaráno hned dvakrát.

Elegantní, decentní, nápaditý, originální... Zkrátka dokonalý nápad je tenhle svícen, jehož svíčka zdánlivě hoří pod vodou. Potřebujete jen dvě různě velké skleněné nádoby a pár snítek zeleně či květů, které hravě seženete i uprostřed sídliště. Detailní tipy, jak jej poskládat bez ztráty hvězdičky, najdete v odkazovaném článku,

Dnes se budu opakovat, ale i tenhle olejový difuzér patří pro jednoduchost nápadu mezi mé favority na našem blogu – přiznávám, že nejsem na tvoření zrovna nadaný tvor a tuhle nádhernou dekoraci jsem přesto zvládla levou zadní. Není na něj potřeba nic speciálního a byt provoní něžnou vůní vybraných éterických olejů i alergikům.

Celou řádku tipů najdete v tomhle článku, včetně video návodu na sádrové vázičky nebo květinové skládání ubrousků. Ze sádry se ostatně dá vyrobit spousta krásných věcí, otisknout do ní můžete třeba mušle z dovolené, členité knoflíky nebo další drobnosti.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...


 

Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *