MODRÁ JE BARVOU ROKU 2020

5 TIPŮ NA MILOVANÉ MUFFINY
25.2.2020
HVĚZDNÝ PŘEHOZ PRO UKLIZENOU LOŽNICI
27.2.2020

Jako každým rokem, i letos vyhlásila společnost Pantone barvu roku. Stala se jí klasická modrá.

Pantone Matching System (PMS) je patentovaný systém barev využívaný v celé řadě odvětví, z nejhlavnějších je to obor textilní, technologie výroby vláken, plastů, tiskařský průmysl. V loňském roce jsme si na toto téma povídali o korálové barvě, která zazářila naprosto ojediněle, zatímco modré tóny se proplétaly minulými roky hned několikrát. Středně modrá se objevila v roce 2016, fialkově modrá v roce 2008 a světle modrá v roce 2000. Oblíbenost a četnost užívání vyzdvihlo modrou barvu opět na piedestal, který především v interiéru vítáme s otevřenou náručí. Odstíny modré patří k oblíbeným a většina z nás je dokáže dobře včlenit do svých domovů a vybrat si k nim barvy doplňkové.

6063073_v0.vyrezjpg

KLASICKÁ MODRÁ

 

Letošní vítěz - 19-4052 Classic Blue, patří k plným středním tónům modré škály. Prostě klasika náležící jistotě a solidnosti. Je to univerzální odstín nesoucí v sobě díl elegance i inspirace. Barva vyjadřuje sebedůvěru a v plné intenzitě i vzrušení, protože dokáže být výrazná a zapůsobit na emoce. Například ve spojení s jasně červenou vytvoří silně horkokrevné téma, zatímco se světlejšími a chladnějšími modrými tóny (viz úvodní fotografie) se harmonicky spojí.

Bavlněné ložní povlečení LAUREN je ukázkou spojení celé škály modrých tónů. Zatímco základ tvoří klasická modrá, světlé odstíny ustupují až k bílé barvě. Postel zaujímá v prostoru tak velkou a výraznou plochu, že k rozhodnutí o tom, jaké další barvy vstoupí do ložnice, rozhodnou barvy lůžkovin velice rychle. Bíle lakované dřevo a přírodní výrazně strukturované materiály celek dokonale dokončí. Jako doplňkovou barvu si zde můžete zvolit stopové množství růžové a fialové: POVLEČENÍ LAUREN ZE 100% BAVLNY ve standardní i prodloužené délce.
Elegantní využití světelného řetězu v prostoru dokončuje interiér, v němž tvoří základ šedomodrá barva na čalouněné pohovce. Je to inspirace pro každého, kdo se s výraznou modrou nesrovná, ale podvědomě inklinuje k chladnějším modrým tónům. Ve spojení s teplem přírodního dřeva dodá mírný modrý odstín život i velkému prostoru, který by jinak vyzněl prázdně. Sofistikované prostředí vytvoří struktury dřeva i vhodně zvolené výtvarné dílo, v němž opět nechybí žhavá oranžová: SVĚTELNÝ ŘETĚZ MOROCCO s 10 LED lampionky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.