MIKROPLYŠ JE NA ZIMU TO PRAVÉ

5 TIPŮ KOLEM ZIMNÍHO STOLOVÁNÍ
8.1.2019
SIRUP Z RÝMOVNÍKU PROTI NACHLAZENÍ
11.1.2019

Máte-li rádi dotek sametu a hebkost ostatních vlasových materiálů, pak si pořiďte povlečení z mikroplyše. Večer usnete jako v bavlnce.

Zimní období se neobejde bez občasného prochlazení a zvýšené fyzické únavy. Ovšem i když jsme zdraví, potřebujeme více než kdy jindy cítit teplo a příjemné zázemí soukromí. K domácí pohodě přispívají nemalou měrou textilie, od kterých v tuto dobu očekáváme pohodu a pocit uvolnění. K naprosto nezastupitelným materiálům patří hřejivý mikroplyš.

Hladký povrch ložního prádla, polštářů, prostěradel i oboustranných dek je natolik příjemný, že si každou chvíli svého odpočinku skutečně vychutnáte. K mazlivým kožešinkám úplně nejrychleji přilnou děti. Připomínají jim jejich oblíbené chlupaté hračky i teplou náruč táty a mámy. V povlečení z mikroplyše usnou jedna dvě. Na zkoušku můžete k oblíbeným povláčkům z bavlny pořídit alespoň sametové prostěradlo, které lůžko rychle zateplí. A potřebujete-li si okamžitě zahřát zmrzlé nohy, pak sáhněte po dece kombinované umělým beránkem. Možná si nakonec pořídíte do ložnice hřejivou soupravu s polštářem a přikrývkou perfektně nahrazující lůžkoviny.

Veškeré materiály se snadno udržují, po vyprání rychle schnou a vypadají úhledně. Mikrovlákno (polyamidové a polyesterové) je jemnější než všechna přírodní vlákna i hedvábí. Textilie se vyznačují splývavostí, leskem i nemačkavostí. Mísením s jinými chemickými i přírodními vlákny, broušením a pod., se získávají jejich další ušlechtilé vlastnosti. S potěšením je můžete vpustit do své zimní ložnice. Bude vám zaručeně příjemně.

Povlečení z mikroplyše oceníte v chladném období, protože výborně udržuje teplo. Textilní materiál je stálobarevný a jeho vlasový povrch si dobře poradí se vzory. Sluší mu velké optické dekory, které prostoru dodávají charakter. Výrobci nezřídka sahají po sytých barvách a uplatňují je na velkých květinových dezénech i kostkách. Výraznou barevnost ztlumí jednobarevné prostěradlo v jednom odstínu zvoleného dekoru: POVLEČENÍ DEEP FOREST, 995 Kč.
Sametově hebké vlákno je splývavé a téměř nemačkavé. Díky tomu bude vaše ložnice stále upravená, nehledě na to, že vám odpadne nepopulární žehlení. Před prvním použitím ložní prádlo vyperte při teplotě 30 °C. Materiál nežmolkuje a rychle schne. Na mikrovlákno je vhodné použít antistatickou aviváž SLEEP WELL (viz odkaz na konci článku). Po usušení jen vyrovnejte švy a prádlo složte. Vybrat si můžete z celé řady efektních vzorů: POVLEČENÍ MANDALA vanilková, DEEP FOREST bordó, HVĚZDY šedé, SYMBIÓZA černobílá; jednolůžko 995 Kč.
Napínací prostěradla z mikroplyše je možné zakoupit v provedení na jedno i dvojlůžko. Povrch nepouští vlákna, je hebký, nežmolkuje a rychle schne. Prostěradla jsou prodyšná, mají výborné termoregulační vlastnosti a jsou vhodná i pro alergiky. Bílá a jednobarevná prostěradla využijete i k povlečení z ostatních textilních materiálů, krepu, bavlny, a pod., kdy poslouží k výraznému zateplení lůžka. Květinový dezén lze uplatnit jako potah na válendu do dětského pokoje. Po vyprání na 40 °C je znovu připraven k praktickému užití: NAPÍNACÍ PROSTĚRADLO SARAH, 399 Kč.
Beránková souprava Azték lehce nahradí i teplé lůžkoviny. Trojvrstvý sendvič obsahuje imitaci beránčího rouna, z druhé strany hebký mikroplyš s krátce střiženým vlasem, a uvnitř oteplující vrstvu umělého rouna. Celek je zpevněn prošitím a odšitými okraji. Povlak na polštář se uzavírá na zip a vejde se do něj klasický polštář o velikosti 70 x 90 cm. Deku není třeba povlékat, protože ji kdykoli snadno vyperete. V prostoru tak využijete její efektní vzor: BERÁNKOVÁ SOUPRAVA AZTÉK, 995 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.