LOŽNICE JAKO VAŠE OÁZA KLIDU A ÚTOČIŠTĚ

ZADÁNO PRO KOŘENOVOU ZELENINU
11.9.2024
OSTRÝ NŮŽ – ZÁKLAD KUCHYNĚ
13.9.2024
Ložnice je pro mě místo, kde ráda trávím čas, odpočívám a sním. Ráda se zde schovám před zimou a trávím čas s rodinou. Chci, aby takové místo bylo hřejivé, teplé a vytvořilo vám takové to ,, teplo domova". Pojďme si říct několik tipů, jak takové místo vytvořit a zútulnit.
 

 

Prvním základním bodem je kvalitní postel s matrací. Každý se chce dobře vyspat a je to velice důležité pro celkový stav, náladu i zdraví. Druhým krokem je výběr povleče
Já jsem si zvolila povlečení z mikrovlákna, protože hodně připomíná hedvábí,  je krásně lehké, jemné a příjemné na dotek. V zimě zahřeje a v létě ochladí. Barvu jsme si vybrala v hnědém teplém tónu pro útulnější efekt. Nebojte se vrstvení a přidejte více polštářů, nebo přehoz, kterým tohoto efektu docílíte. 

Představte si, že první svůj denní krok zaboříte do měkkého, chlupatého koberečku. Pohlazení ihned po ránu. K posteli volím světlý, malý kobereček s jemným chlupem. 

Čím méně holých zdí, tím více teplého a útulného efektu docílíte. Je jen na Vás jestli zvolíte rodinné fotografie, nebo si vyberete obrázky s oblíbeným motivem. Zvolte si různé velikosti, na stěně je rozmístěte různě k sobě. Fantazii se meze nekladou, a je důležité aby jste se cítili dobře Vy. :)
 
Květiny zvlhčují a čistí vzduch, jsou tedy ideální volbou do ložnice. Zvolte si méně náročné květiny a umístěte je po celé místnosti. Dekorace volím v decoru dřeva a přírodnin.  
TIP: Právě vrcholí sezóna levandule, zavěste si svazek k posteli. Navodí lepší a kvalitnější spánek, atmosféru a navíc levandulové aroma krásně zklidňuje mysl. :)
Pro dámy mám skvělý tip jak vyrobit krásnou misku na šperky ve tvaru hvězdice. 
Budete potřebovat odlévací sádru, vodu a silikonovou formu.
Sádru si vymícháte s vodou a vylejete do formy, kde pak necháte ztvrdnout. Opatrně z formy vyndáte a můžete přestříknout lakem nebo bílým sprejem pro fixaci sádry (to ale není nutné) :)
Podrobnější postup najdete v tomto článku, kde jsem podobným způsobem vyráběla vázičky. 
 

Co by se vám ještě mohlo hodit?

PŘIPRAVILA PRO VÁS

Petra Bartáčková

@petrusebartysova


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *