LÉTO PŘEJE SOLÁRNÍMU OSVĚTLENÍ

OBLÍBENÉ OVOCNÉ KOLÁČE A BUCHTY
19.6.2018
DEKORAČNÍ A ÚČELOVÉ POLŠTÁŘKY
21.6.2018

Osvětlení zahrady má nejen estetický význam, ale nezřídka nás zachrání od chybného kroku v terénu. Počáteční investice do solárního osvětlení nemusí být vysoká, a další provoz zařídí sluníčko.

Zahrada je oblíbeným místem dětí i dospělých. Zatímco ve dne si v ní udržujeme fyzickými pracemi kondici a děti tu hledají místo pro zábavu, večer je to báječné místo k pořádání večírků a rodinných setkání. Je tak příjemné, když se protáhnou do teplé noci. Nepostrádá-li vaše zahrada pěkná zákoutí, vnímejte je i v podvečer. V klidu i při zábavě. Solární osvětlení se postará o to, aby se kolem vás rozprostřel kouzelný prostor. Klidně pak ještě můžete dohrát petang nebo si jen tak povídat u sklenky dobrého vína.

Světlo v zahradě vytváří unikátní atmosféru. Máte možnost prosvětlit cestičky, aby vás spolehlivě dovedly tmou kam potřebujete, osvětlit lze elegantní sestřih keřů, solitérní stromky, tajemně působící hladinu jezírka. Inspirace je mnoho, ale je důležité, abyste výkonnějšími reflektory nezasahovali do soukromí svých sousedů. Využijete-li decentní solární osvětlení, které vám nespotřebuje žádnou energii, se západem slunce proměníte svou zahradu v romantické místo nebo v elegantní noční klub. 

Drobné figurální dekorace jsou oblíbenými doplňky venkovských zahrádek. Snad za to mohou trpaslíci - mimochodem, právě zítra, 21. června, slavíme Mezinárodní den trpaslíků a tento den si vzal za úkol učit tolerantnosti v zahradní architektuře. Malý reflektorek se hodí k osvětlení květináčů a kamenitých skalek. Je zhotoven z odolného polyresinu, takže ho beze všeho ponechejte napospas počasí.
Solární reflektor funguje tak, že se díky solárnímu panelu (je umístěn vzadu) přes den nabíjí a se západem slunce se rozsvítí. Součástí světla je vypínač zabudovaný v izolaci, kterým můžete sovičku deaktivovat v okamžiku, kdy třeba na týden odjedete. Dekoraci umístěte na vyvýšené místo a nasměrujte tam, kam potřebujete. Hezky vypadá například na kamenné zídce, ale klidně si s ní osvětlete i stůl v zahradě.
Osvětlení může být výhradně dekorativní, ale jsou místa, kde má bezpečný pohyb ve tmě velký význam. Například zahradní schodiště spojující dvě úrovně zahrady, okolí branky, místa, kde z domu vstupujeme do zahrady a pod. Solární lampy Crystal jsou ideální pro chodníky, příjezdové cesty a odlehlá zahradní zákoutí. Svítí-li slunce, solární modul v horní části svítidla nabíjí vestavěný akumulátor. Při setmění se svítidlo automaticky zapne. Solární lampa svítí při úplném nabití 6-8 hodin.
Světla vrhající působivé stíny vás dovedou, kam potřebujete. Mimoto vám umožní těšit se nočním pohledem na upravenou zahradu, posekané trávníky a květiny. Zatímco ve městech utíkáme přes světelným smogem, matné a jemné nasvícení temných zákoutí i volných ploch zahrad nám dodává pocit bezpečí. Máte-li kolem sebe moderní architekturu, noční světlo ji změkčí a vykreslí na ní grafiku stínů. Je mnoho důvodů proto, abyste s osvětlením pracovali. Například plastové solární lampy s LED diodami využijete nejen na zahradě, ale také kolem příjezdových cest. Při stmívání svítí tlumeným světlem, po setmění mnohem jasněji. Lampy využívají solární energii díky níž není nutná instalace kabelů - a především, nespotřebují žádnou elektřinu, což pocítí vaše peněženka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.