LETNÍ DIY: TO NEJLEPŠÍ Z DECODOMA BLOGU

ČERVENCOVÉ KVĚTINOVÉ RADOSTI – KRAJKOVÝ DŽBÁN
28.7.2022
LETNÍ BARVY PRO VAŠI POHOVKU
1.8.2022

Patříte mezi „hračičky“, které baví výroba domácích dekorací? Pak si nenechte ujít tenhle výběr toho nejlepšího, co jsme pro vás na decoDoma blogu v posledních 2 letech vymysleli – třeba se necháte inspirovat a nějakou krásnou věc si ještě tenhle víkend vyrobíte.

Já osobně musím přiznat, že mě na tvoření nikdy moc neužilo. Nikdy mi to moc nešlo a nemám na to asi ani dost trpělivosti. O to víc ale obdivuju všechny, komu jde tvoření od ruky: ať už je to moje šestiletá dcera, která už teď vyrobí mnohem hezčí věci než já, nebo decoDomácká kolegyně Jana, která tu pro vás už přes 6 let chystá všechny ty krásné věci. Za ty dva měsíce, co se tvorbě blogu podílím, jsem pročetla spoustu starších článků, a ty tvořivé jsem nemohla minout. Rozhodla jsem se proto vybrat pro vás  právě 6 krásných věcí, které si díky jejím návodům můžete na letošní léto vyrobit i vy. 

Všechny zdejší výtvory mají jednoho společného jmenovatele: do jednoho jsou prostě krásné. A jako bonus na ně můžete použít řadu věcí, které máte doma bez dalšího využití, případně na našem e-shopu pár drobností dokoupit, a když už ozdoba omrzí nebo přestane být aktuální, využít je k jejich původnímu účelu. Tak pojďte na to!

KVĚTINOVÉ RADOSTI

Bavlněné krajky, zbytky šifonu a možná i umělé květy – to je přesně to, co potřebujete pro výrobu tohoto věnečku, který připomíná „staré dobré časy“. Jeho vzhled můžete volbou různých barev, látek i krajek dokonale přizpůsobit právě vašemu interiéru, nebo jej zavěsit na vchodové dveře. Protože co si budeme povídat, když se nám něco povede, rádi se s tím pochlubíme, a ozdobené dveře navíc vypadají vždycky tak krásně!

Ať je leden nebo červen, hezký květináč na výzdobu stolu se hodí vždycky. K jeho výrobě zužitkujete libovolný, ideálně jednobarevný hrnek. Nenechte se ale omezovat bílou barvou zvolenou v tomhle článku, jen počítejte s tím, že barva povrchu bude i přes nalepené obrázky trochu prosvítat. Decoupage je oblíbená technika zdobení a zvládnou ji s trochou dopomoci i děti. Dokonce i ty moje táborové, se kterými jsme takovéhle hrnky a sklenky kdysi vyráběli.

Kde se vzala, tu se vzala jednoduchá skleněná mísa přetvořená během chvilky na vázu a svícen v jednom. Díky důmyslnému nápadu s klasickým nevěstiným závojem můžete kvítky průběžně obměňovat podle nálady i toho, co zrovna pokvete na zahradě či kolem cesty, kterou se vydáte na procházku – na té můžete rovnou nasbírat i světlé kamínky na dno. Víc už ale prozrazovat nebudu, všechno potřebné se dozvíte uvnitř článku.

 

Krajkovaný džbán

Jen pro úplnost přidávám i odkaz na aktuální návod, jak si vyrobit krajkový džbán, který poslouží jako stylová váza na kytice nejen lučního kvítí. Je to rychlé, jednoduché a výsledek je ohromující.

ATRAKTIVNÍ ARANŽMÁ

Srpen, to je měsíc, kdy dozrávají klasy obilí, končí hlavní sklizeň a na přelomu se zářím se konají dožínky. Právě dožínkami je inspirováno aranžmá s klasy obilí, takže vyrazte na lov pár stébel, než z okolních polí definitivně zmizí. Doprostřed můžete umístit v jednoduché skleničce i svíci a krásný svícen oslavující plodnost našich polí je na světě, detailní popis i s fotografiemi opět najdete po rozkliknutí.

Přelom července a srpna, to je sklizeň levandule. Ta je navíc naprosto úžasná na pěstování: přežije téměř všechno. Po sestřihání nádherně vonících kvítků je dejte usušit nebo z nich rovnou vyrobte přírodní voničky do skříní – nerada to říkám, ale Vánoce se blíží, a právě takováto drobnost dokáže jako malý dárek potěšit snad každého. A kdyby náhodou nebyl tohle ten pravý nápad právě pro vás, tak tenhle věneček s levandulí udělá taky spoustu parády, radosti i voňavé pohody. 

Jako netradiční váza poslouží i bábovková forma, Naplnit ji můžete libovolným lučním kvítím, nádherně v ní vypadají kopretiny, černý bez, nakvetlé ovocné větvičky, chrpy i čekanky, ze zahrady můžete doplnit gerbery, kaly, v červnu i lilie, od jara do podzimu i hortenzie. Prostě čímkoliv, co vás napadne. 

 

Krejzlíky na zavařeniny

K dokonale vyhlížející spíži patří hezky nazdobené sklenky s marmeládami, kompoty či okurkami. Až budete mít volnou chvíli, vyrobte si podle našeho návodu tyhle krásné krejzlíky. Takováhle sklenka domácího pokladu patří klidně na výstavku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.