KAM UMÍSTIT STYLOVÉ HODINY

5 JARNÍCH JAHODOVÝCH RADOSTÍ
19.5.2021
KARAMELOVÉ KOŠÍČKY A KOUZLO SERVÍROVACÍCH TÁCŮ
24.5.2021

Dekorační hodiny patří k bytovým doplňkům, kterým sluší zakomponování do podobně stylového prostoru. Hodiny s růžemi patří ke komorním záležitostem.

Světlé pastelové barvy, jemný dekor, to vše předurčuje tyto hodiny k pohledům zblízka. Líbivá kompozice v podstatě nahrazuje obraz, takže hodinám vyhraďte ohraničený prostor stejně tak, jako zarámovaným fotografiím nebo malým akvarelům. Hodiny nejsou velké, takže malá seskupení předmětů kolem vkusně dokončí klidné zákoutí.

V domácnosti obvykle máme celou řádku hodin. Zdálo by se, že v digitální době, kdy máme oči nejčastěji upřené do mobilů, nepotřebujeme sledovat čas na hodinách. Ale zvednout hlavu k tikajícím hodinám je pohodlné, navíc mohou být nápadným a efektním bytovým doplňkem v každém prostoru. Pracovní místo, kuchyně, dětský pokoj nebo předsíň, jsou jen malým výčtem místností, kde všude je vhodné umístit nástěnné hodiny - děti se naučí hospodařit s časem, v kuchyni neustále počítáme minuty kolem vaření, a na pracovním místě, kde se odehrává jiná činnost než na počítači, bychom byli bez hodin zcela ztraceni. Čas nám ukrajuje ze života, ale přibližuje nás dalším událostem. Potřebujeme ho mít pod kontrolou a dobře využít každou minutu.

život řídí čas

Hodiny byly zpočátku výsadou bohatých lidí. Ostatním muselo v orientaci v čase stačit střídání dne a noci. Nejdůležitější časové intervaly se oznamovaly troubením či zvoněním. V každé obci stála zvonička, kde vesnický zvoník zacinkal když svítalo, označil poledne a večerní klekání. Na jeho službu navazoval ponocný, strážce noci, oznamující půlnoc i případné nebezpečí, když někde například vyskočil ohnivý kohout. Určitě si vybavíte půvabné obrázky pana Lady s ponocným pod hvězdami. Život byl plný práce, ale plynul beze spěchu.

OBÝVÁK V ROMANTICKÉM STYLU

003
Domov je útočištěm, které si děláme útulným. Zařizovat se můžeme po celý život a zařízení doplňovat a obměňovat podle toho, jak nás ovlivňuje okolní svět. Důležité je, abychom se doma cítili bezpečně a zbavovali se zde stresu, který nám život přináší. Na tom se nemalou měrou podílí i vybraný styl bydlení, který by měl odpovídat vašemu naturelu. Spousta lidí se cítí dobře uprostřed prostoru s romantizujícími prvky. Určitě jsou bližší ženám, ale muži nám je velkoryse trpí, takže si můžeme své příbytky příjemně krášlit. I tak mohou vznikat jednoduché kompromisy - hodiny s florálním motivem ve stylu vintage se mohou usadit nad policí plnou knih a časopisů a spojit časy dávno minulé s aktivní současností.
NÁSTĚNNÉ HODINY ROSE na baterie, průměr 30,5 cm

 

CIBULOVÝ VZOR PRO KUCHYNI TÓN V TÓNU

zz
Modrobílé hodiny si lehce říkají o sousedství stejných tónů. Bude jim slušet dotek zeleně i přírodního dřeva nebo proutí, černý kov i nerezové prvky na nábytku. Dodržíte-li čistotu stylu i na textilních doplňcích, bude dojem velice příjemný. Jednotlivé součásti vybavení se mohou tón v tónu neustále doplňovat, aniž by si vzájemně konkurovaly.

BYLINKOVÁ ZAHRADA DO JÍDELNY

002
Velcí romantici milující staré věci s patinou, objevují své poklady v bazarech i obchůdcích ve stylu vintage. Podobně zařízený prostor je plný zdánlivě nesourodých předmětů, ale všechny je drží pohromadě kouzlo lidské práce. Jakmile přiložíte ruku k dílu, ledacos natřete či opravíte, zažijete radost plynoucí z vaší šikovnosti a návraty domů vás budou těšit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.