IKONICKÉ OSUŠKY PESHTEMAL NA STŮL I NA PIKNIK

OPALOVACÍ MÁSLA A DALŠÍ SPECIALITY K VODĚ
19.6.2019
REVEŇOVÝ KOLÁČ SE SNĚHOVÝMI PUSINKAMI
24.6.2019

Multifunkční, dokonale savé a rychleschnoucí plážové osušky s pruhovanými vzory, a ručně vázanými třásněmi na okrajích, jsou vyrobeny z kvalitní turecké 100% bavlny.

Tyto osušky jsou známé od 17. století, kdy se začaly používat v městě Bursa. Mají různé názvy - jako peshtemal, hammam a jiné, a používaly se v tradičních tureckých koupelích. Lišily se vzory a barvami náležejícími jednotlivým oblastem země. Ručně tkané rozměrné osušky jsou tenké, aby se do nich každý mohl pohodlně zabalit při koupeli.

Lehká tkanina je dokonale savá, protože turecká bavlna má dlouhá vlákna, která pojmou spoustu vlhkosti. Čím víc budete osušku používat, tím lépe vlákna změknou. Před prvním praním se doporučuje osušku vymáchat nebo vyprat ve studené vodě. Vlákna se zatáhnou, struktura osušky se zpevní a zvýší se její savost. Při běžném praní použijte program na jemné prádlo a nepoužívejte aviváž, která může poškodit vlákna.

Využití osušky je maximální:

* Poslouží ke koupání doma i venku, přičemž na cestách oceníte, jak je malá a skladná.
* Vezměte ji s sebou do sauny i do bazénu.
* Hodí-li se vám k plavkám, pak ji na pláži využijte jako pareo.
* Když je chladno, zabalte si do ní ramena a noste ji jako příjemný pléd.
* Doma ji přehoďte přes křeslo nebo přes postel jako deku, a pokud milujete pikniky, prostřete si na ni jako na ubruse.
 
V každém případě se podívejte na nabídku našeho e-shopu, protože peshtemal osušku musíte mít!

ROMANTICKÝ PIKNIK V TRÁVĚ NEBO NA PLÁŽI

osusky1

Multifunkční osušky peshtemal DAFF jsem se zmocnila s velkým potěšením. Nejprve zabrala rozměrný stůl v domácnosti, a nakonec skončila na pikniku. Ranní deštivé chmury zahnalo slunce, a tak nebylo nic jednoduššího, než všechno sbalit a vyrazit ven. Musím říct, že jsme s fotografem Janem budili pozornost, a tak bylo prozíravé, že jsme s sebou vzali i záclonovou clonu, kterou jsme uvázali na strom. Pokud s ní necloumal vítr, a nehrála si na lodní plachtu, vytvořila nám kousek soukromí. Jestli si v nejbližší době vyrazíte s přáteli ven, vyzkoušejte to, a vezměte s sebou nejen osušky, které vám poslouží k příjemnému posezení v trávě, ale také přiberte chladicí tašku připravenou čelit vedru. Osuška má rozměr 100 x 180 cm a kdybyste ji snad náhodou zašpinili, nic se nestane. Vyperte ji na 40 °C bez přídavku aviváže a nechte ji volně uschnout na vzduchu.

KERAMICKÉ NÁDOBÍ MAROKO PERFEKTNĚ LADÍ

osusky2

Keramické nádobí Maroko si můžete poskládat do krásného letního servisu. Obsahuje tři barvy - šedou, mátovou a korálovou, a v téže barvě hrnek, dezertní talíř a misku na polévku či salát. Hodí se k snídaním i večeřím, nebo studeným letním piknikovým obědům. Nádobí je určeno do mikrovlnné trouby a spolehlivě i do myčky nádobí.

JEŠTĚ ŠIKOVNÁ RADA NA ZÁVĚR

Ručně vázané třásně na osuškách jsou krásné, ale trochu zranitelné. Někdy mohou mít volnější uzlíky, zkontrolujte je tedy před prvním praním, a případně zatáhněte. Při praní se vyplatí snížit otáčky při odstřeďování, aby se třásně nezamotaly. A sušení v sušičce také není vhodné, tam se zase mohou snadno rozplést. Kdyby se vám to přece jen stalo, pak je zase lehce upravíte (týká se stočených třásní, např. na modelu z úvodní fotografie):

* Třásničku rozdělte na 2 prameny

* Každý pramen pevně zakruťte směrem doprava

* Zapleťte oba prameny do sebe, ale opačným směrem

* Konec zajistěte uzlíkem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.