Vítejte u decoDoma!

Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.


Všichni to známe – s adventem přichází i nekonečný seznam receptů, které „by se měly“ upéct. Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, perníčky… Ale kdo říká, že Vánoce jsou soutěž o počet druhů cukroví?
Důležité je, aby domov voněl a byla v něm pohoda. A to zvládnete i s menším množstvím pečení. Vánoční pohodu nedělá počet druhů cukroví, ale to, že se u stolu sejdeme s lidmi, které máme rádi. Tak si užijte den, kdy domov voní pečením, i když to bude třeba „jen“ jedna štola a plech sušenek.
Tradiční štola je ideální, protože se peče dopředu a každým dnem chutná lépe. Vydrží zabalená v plátně klidně celý advent a je krásným symbolem vánočního čekání. I když jste příznivcem vánočky, vyzkoušejte letos tuto tučnější a vyšperkovanější dobrotu, připravující se po celé Evropě. Štóla je nejtypičtějším německým vánočním moučníkem, který má od roku 1991 udělenou ochrannou známku s titulem Dresden Stollen.
💡 Tip: Pokud ji pečete poprvé, zkuste jednodušší variantu bez kynutí – i tak bude vláčná a voňavá. A když se vám nechce péct vůbec, klidně ji kupte. Doma ji přendejte na hezký tác, poprašte moučkovým cukrem a nikdo nepozná, že není vaše vlastní.
Milujete křehké sušenky ke kávě z kaváren? Upečte si je jako vánoční cukroví, měkké jsou hned po dopečení. Jsou rychlé, krásně provoní byt a vydrží dlouho křupavé. Z pár kousků navíc uděláte i malý jedlý dárek – zabalte je do celofánu a přidejte mašli. Pokud chcete recept k rozležení, doporučujeme sáhnout po zázvorkách. K zimnímu čaji a vánočním svátkům až moc hýřícími pasují výtečně. Prospěje jim rozležení minimálně 3 týdny.
💡 Tip: Těsto můžete vyválet i na plechu a po upečení jen nakrájet na čtverečky – žádné vykrajování, žádné nervy.

Nemusí být všechno sladké. Mnoho lidí dnes dává přednost lehčímu pohoštění. Na hezký tác nasypte sušené ovoce nebo oříšky. Přidejte pár křehkých sušenek, nakrájejte sýr nebo klobásku a je hotovo – krásné, jednoduché a v duchu méně je někdy více.
Malé tipy na pohoštění pro návštěvu, které připravíte dopředu:
K tomu čaj, víno nebo domácí punč – a vaše návštěva bude nadšená.



Po dni plném pečení, kdy jste se v kuchyni cítili skoro jako cukrářská mistryně, si vaše nohy i záda zaslouží pauzu.
Dopřejte si spánek, po kterém se probudíte s úsměvem – matrace s paměťovou pěnou se přizpůsobí vašemu tělu a pohladí vás tak, že zapomenete i na poslední várku perníčků. Vyspíte se na ní jako na obláčku. Jestli nevěříte, přečtěte si recenze našich zákazníků.