Den šestý – Napečeno s předstihem

SVÍČKY S KORÁLKOVÝM DEKOREM
Den druhý – vyleštěte sklo
7.11.2020
Den třetí – Postarejte se o textil
7.11.2020

Cíl: Napečeme dopředu cukroví, kterému rozležení prospěje 

Všichni to známe – s adventem přichází i nekonečný seznam receptů, které „by se měly“ upéct. Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, perníčky… Ale kdo říká, že Vánoce jsou soutěž o počet druhů cukroví?

Důležité je, aby domov voněl a byla v něm pohoda. A to zvládnete i s menším množstvím pečení. Vánoční pohodu nedělá počet druhů cukroví, ale to, že se u stolu sejdeme s lidmi, které máme rádi. Tak si užijte den, kdy domov voní pečením, i když to bude třeba „jen“ jedna štola a plech sušenek.

 

1

Štola – voňavý základ adventu 

Tradiční štola je ideální, protože se peče dopředu a každým dnem chutná lépe. Vydrží zabalená v plátně klidně celý advent a je krásným symbolem vánočního čekání. I když jste příznivcem vánočky, vyzkoušejte letos  tuto tučnější a vyšperkovanější dobrotu, připravující se po celé Evropě. Štóla je nejtypičtějším německým vánočním moučníkem, který má od roku 1991 udělenou ochrannou známku s titulem Dresden Stollen. 
💡 Tip: Pokud ji pečete poprvé, zkuste jednodušší variantu bez kynutí – i tak bude vláčná a voňavá. A když se vám nechce péct vůbec, klidně ji kupte. Doma ji přendejte na hezký tác, poprašte moučkovým cukrem a nikdo nepozná, že není vaše vlastní.

2

Zázvorové sušenky pro radost

Milujete křehké sušenky ke kávě z kaváren? Upečte si je jako vánoční cukroví, měkké jsou hned po dopečení. Jsou rychlé, krásně provoní byt a vydrží dlouho křupavé. Z pár kousků navíc uděláte i malý jedlý dárek – zabalte je do celofánu a přidejte mašli. Pokud chcete recept k rozležení, doporučujeme sáhnout po zázvorkách. K zimnímu čaji a vánočním svátkům až moc hýřícími pasují výtečně. Prospěje jim rozležení minimálně 3 týdny. 
💡 Tip: Těsto můžete vyválet i na plechu a po upečení jen nakrájet na čtverečky – žádné vykrajování, žádné nervy.

Doma upečené sušenky k vínu

Upečte nebo kupte slané sušenky

3

Nemusí být všechno sladké. Mnoho lidí dnes dává přednost lehčímu pohoštění. Na hezký tác nasypte sušené ovoce nebo oříšky. Přidejte pár křehkých sušenek, nakrájejte sýr nebo klobásku a je hotovo – krásné, jednoduché a v duchu méně je někdy více.

Malé tipy na pohoštění pro návštěvu, které připravíte dopředu: 

nakládaný sýr s bylinkami,

nakládané olivy,

slané sušenky.

K tomu čaj, víno nebo domácí punč – a vaše návštěva bude nadšená.

 

Zasloužíte si královsky si odpočinout

Po dni plném pečení, kdy jste se v kuchyni cítili skoro jako cukrářská mistryně, si vaše nohy i záda zaslouží pauzu.
Dopřejte si spánek, po kterém se probudíte s úsměvem – matrace s paměťovou pěnou se přizpůsobí vašemu tělu a pohladí vás tak, že zapomenete i na poslední várku perníčků. Vyspíte se na ní jako na obláčku. Jestli nevěříte, přečtěte si recenze našich zákazníků. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *