CUKROVÍ NA POSLEDNÍ CHVÍLI: (NE)PÉCT SE DÁ I POSLEDNÍ VÍKEND

JAK ZABALIT DÁREK? Z KRABIČKY TAŠTIČKA ZA 5 MINUT
16.12.2024

Někdo peče od půlky listopadu, někdo se týden před Vánoci vyděsí, že už je to tu a že už je to tu a jeho stav cukroví jsou buď ještě, nebo už zase :-) téměř na nule. Ať tak nebo tak, tyhle druhy jsou dobré hned. A nejde zdaleka jen o nepečené!

Je vlastně jedno, jestli chcete doplnit dvacátý a dvacátý první druh, protože si na množství cukroví prostě potrpíte, nebo jestli většinu toho, co jste napekli během posledních týdnů, snědli nedočkaví strávníci. Nebo jestli jste se k pečení třeba ještě prostě vůbec nedostali, protože to letos prostě a jednoduše nestíháte. Tady pro vás mám pár tipů na takové druhy cukroví, které jsou k jídlu připravené hned po vytažení z trouby (či lednice).

A kdyby vám přece jen ještě něco na pečení chybělo, tak objednávky uskutečněné do čtvrteční půlnoci zvládneme doručit do Vánoc!

Tradiční belgické sušenky speculaas jsou populární po celém světě, od babičky si pamatuju hnědou plechovou dózičku s nápisem spekulky už ze svého dětství. Jejich výhoda je, že jsou to klasické třené sušenky, které jsou vynikající hned po vytažení z trouby, letos jsem je pekla už dvakrát a dóza opět zeje prázdnotou! Takže do třetice všeho dobrého, pojďte péct se mnou!

Sádlové bochánky, nebo zjednodušeně sádlovky, zaujmou na etažéru s cukrovím na první pohled a chutnají všem, kdo si potrpí na sladké. Někdo do části těsta přidává kakao, někdo plní místo rybízové marmelády povidly, někdo do nich ještě navrch zapíchne mandli. Vyzkoušejte, co bude nejvíc chutnat vám!

Nejlepší sladkost je pro vás čokoláda? Nebo si rádi smlsnete na tyčince 3bit či sušenkové Milce? Pak si zamilujete tohle jednoduché nepečené cukroví, do nějž patří kromě čokolády taky sušenky a ořechy (a když budete chtít, přidejte klidně i kandovanou kůru). 

Nechcete už troubu ani vidět? Pusťte se do nepečených pařížanek. Potřebujete cukrářské piškoty, pařížskou šlehačku (pokud budete dělat svoji, tak nejlepší je z ledových kaštanů!) a kousek čokolády na polevu. Jejich příprava je přesně tak jednoduchá, jako to zní!

U tohoto receptu si můžete vybrat, zda se do pečení pustíte, nebo zda si vyrobíte mandlovou hmotu, která se jen suší. Zdobení očiček a nosů dá trochu zabrat, ale výsledný efekt (ne)pečených ježečků je prostě famózní.

Co by se vám při pečení a stolování mohlo hodit?

Jak si Vánoce užit v klidu a pohodě?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *