Blog

5.2.2019

4x ZDRAVÉ ZELÍ V KUCHYNI

Červené i bílé zelí oplývá tolika zdraví prospěšnými látkami, že mu právem náleží zeleninový piedestal. Většina ostatní zeleniny mu dosahuje tak - po první mohutné listy.
4.2.2019

VARIACE NA KARI A PÁNEV DO TROUBY

Kari je název pro úpravu masových a zeleninových jídel s hustší omáčkou, které lze u nás připodobnit například k ragú. Tyto výtečné pokrmy se vaří v Indii a jihovýchodní Asii, a my se jim můžeme pokusit trošku přiblížit.
31.1.2019

KŘUPAVÝ SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ

Červené a bílé zelí obecně patří k potravinám s vydatným zdrojem živin. Mimo další cenné látky obsahuje vitamin C, který pomáhá našemu organizmu zvládnout atak infekcí a virů.
30.1.2019

NEKONEČNĚ HRAVÝ PUNTÍK

Jak důležité jsou v našem barevném vnímání vzory, nám ukazuje otevřený šatník. Máme jich spousty. Stejně tak rozehrajeme ve svých příbytcích dekory, jakkoli se snažíme o jednoduchost.
29.1.2019

5x VYDATNÉ SMAŽENÉ JÍDLO Z PÁNVÍ A KASTROLŮ

Smažené pokrmy vyvolávají ve většině lidí představu čehosi zapovězeného. Jsou tučné, mastné a kalorické. V zásadě ano, ale čas od času je zařadit můžete za předpokladu, že hlídáte kvalitu tuku a se způsoby smažení se skamarádíte.
28.1.2019

LÍVANCE S BANÁNY A KOKOSEM MÍSTO MOUKY

Na lívanečník v kuchyni nedám dopustit. Vytvoříte na něm skvělé snídaně, obědy i večeře, a dokonce bleskově pohostíte nečekanou návštěvu.
24.1.2019

OBLÍBENÝ DOMÁCÍ MEDOVNÍK

Med se používal odedávna jako sladidlo i pro jeho konzervační účinky prodlužující trvanlivost nejrůznějšího pečiva. Medový dort, který si dnes upečete, tuhle vlastnost mít nemusí. Během krátké doby po něm nezbude ani drobeček...
23.1.2019

BARVA KORÁLU SE STALA BARVOU ROKU

Stalo se zvyklostí, že řada významných společností určuje v závěru roku barvu pro příští rok. Nejedná se o módní diktát, ale o jiný, svěží pohled na bytový design, poukazující na nový vývoj odlišující se od stávajícího.