Blog

30.6.2020

LEVANDULOVÉ LÉTO V KUCHYNI

Levandule lékařská je okouzlující bylina, která každoročně provází naše české léto. Zabydlela se tu díky tomu, že ji tak milujeme...
29.6.2020

ZAPEČENÉ PALAČINKY S JAHODAMI A KOKOSOVÝM KRÉMEM

Jahodová sezona je na vrcholu a nabízí nejen lahodné čerstvé ovoce, ale rovněž skvělé možnosti k přípravě sladkých prázdninových obědů.
24.6.2020

PŘÍPRAVY NA GRILOVÁNÍ PATŘÍ MUŽŮM

Stočí-li se hovor na grilování, všichni milovníci masa zpozorní. V čele grilovací vášně stojí povětšinou muži, jimž ženy ochotně předávají žezlo.
23.6.2020

SÝRY VE SLANÉ KUCHYNI II

Sýrové pochoutky patří ke stálicím na našem jídelníčku. Suroviny samotné patří k pokladům zdravé výživy.
22.6.2020

ANTIBAKTERIÁLNÍM GELŮM JEN TAK NEODZVONÍ

Antibakteriální gely tu jsou celá léta a rozhodně nebyly vyvinuty s rozmachem koronaviru COVID-19. Zcela jistě je však nyní užívají i ti, kterým před epidemií nepřipadaly důležité.
18.6.2020

BORŮVKOVÉ DONUTY DO TROUBY

Kdo by neznal smažené americké koblihy zářící barevnými polevami. Když přesunete těsto z pánve s olejem na plech do trouby, rozhodně si vytvoříte jejich zdravější variantu.
17.6.2020

NOVÉ ZÁVĚSY PRO DEN I NOC

Zastínění oken je třeba pořádně uvážit. Naše potřeby a očekávání se mění, a i zde musíme počítat s tím, že se nám prvotní volba nebude po několika létech líbit. Jak tedy na to?
16.6.2020

5 TIPŮ PRO OSLAVU LISTOVÉHO TĚSTA

Listové těsto je výsledkem tzv. laminování, kdy se jeho tenké vrstvy prokládají máslem. Je to pěkně pracné, ale my si můžeme pro hotové těsto zaběhnout do obchodu...