BEZPEČNÁ CHŮZE A NOHY V TEPLE

HRUŠKY V PODZIMNÍ KUCHYNI
6.11.2018
DOMÁCÍ ZELENINOVÉ CHIPSY
12.11.2018

Zase zima na krku! Ale jak se říká na severu - neexistuje špatné počasí, existuje jen špatné oblečení...

Po letošním teplém průběhu roku tak nějak nevím, co milá zima přinese. Pro někoho (doufejme) vítanou sněhovou nadílku na horách, pro nás starší hrozbu uklouznutí a mnohdy studenou podlahu i na domácí půdě. Nejvyšší čas zamyslet se nad vhodným obutím na ven i za kamny. S tím se dá naštěstí něco podniknout.

Domácí pohodlí se neobejde bez teplého obutí. Vedle měkce tvarovaných bačkor s beránkem, si pořiďte pevně šitou obuv, která drží nožky ve správné pozici. První zmíněné boty jsou určeny pro rychlé zahřátí a jednoznačně pro lenošení. Pro chůzi jsou sice vybaveny protiskluzovou podrážkou, ale například pro práci v kuchyni, při které dlouho stojíte, si určitě pořiďte pantofle na pevné podrážce. Obuv je beztak třeba celý den střídat.

Pokud vám sněhová nadílka vytváří vrásky na čele, určitě si pro venkovní obutí pořiďte například zateplené boty s kovovými brzdičkami. Vašim krokům dodají více jistoty. U objednávek obuvi s kožíškovou vložkou vždy počítejte s jednou velikostí navíc, aby vám rozměr boty vyhovoval. Nejen pro správnou pozici chodidla, ale u vyšší obuvi vám může nějaký ten centimetr navíc vadit i v lýtkové části. Jistě s tím máte své zkušenosti. O správné držení těla nebo o větší dávku tepla se zase postarají speciální ortopedické a vlněné vložky do bot.

A nezapomeňte promyslet vánoční dárky. Pantofle a teplé bačkůrky už dávno nejsou nudným dárkem. Jednak jsou výrobky vtipné a nápadité - často s vánočními motivy, výšivkami a ovčí kožešinou, a navíc svůj dárek můžete věnovat s trochou nadsázky - třeba místo mikulášských ponožek i s nadílkou.

O výrobcích z ovčí vlny si můžete přečíst v článku DOMÁCÍ POHODA ZAČÍNÁ OD NOHOU.

Protiskluzové přezky si můžete objednat ve 2 různých rozměrech, takže vyhovují pánským i dámským velikostem obuvi. Jednoduše je upevníte na své boty a pak se díky kovovým hrotům, které se zaboří do sněhu nebo ledu, budete cítit při chůzi jistěji. Jak píší naši zákazníci, vyplatí se nosit je s sebou pro případ, že se prudce změní charakter počasí: PROTISKLUZOVÉ PŘEZKY NA BOTY, PÁR 199 Kč. Pokud si koupíte hřejivou obuv s kovovými brzdičkami zabudovanými do podrážek, budete na mráz neustále připraveni: LEHKÁ KOTNÍČKOVÁ OBUV S BRZDIČKAMI, SMETANOVÉ NEBO ČERNÉ PROVEDENÍ, 699 Kč.
Vlněné vložky do bot se postarají o zateplení obuvi s tenkou podrážkou. Jsou zhotoveny z ovčího rouna a opatřeny izolační fólií chránící proti provlhnutí: VLOŽKY Z OVČÍHO ROUNA, 8 VELIKOSTÍ, 89 Kč. Další nabídka se týká kožených nebo gelových vložek, či vložek z paměťové pěny. Možná už máte s některými zkušenosti. Nejen, že ochrání vaši obuv, také pohlcují pachy, uleví otlakům a utlumí otřesy i nárazy při celodenní chůzi. Správnou velikost vložek si vytvoříte jejich zastřihnutím.
Tyto zateplené bačkory z broušené kůže jsou (mimo další nabídky našeho e-shopu) perfektním dárkem pod stromeček. Vnitřek je z ovčí vlny merino, v níž se noha nezapotí. Na výběr máme vínovou a přírodní barvu se světlým kožíškem, a šedou kůži komplet v tmavém vnitřním provedení: BAČKORY Z KŮŽE A VLNY MERINO, 3 BARVY, 299 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.