ADVENTNÍ SVÍCEN Z ETAŽÉRU / VÁNOČNÍ TRENDY

NÁRUČ PLNÁ TEPLA
23.11.2016
ADVENTNÍ KALENDÁŘ Z KOLÍČKŮ
25.11.2016

ornament_01

Zahálí vám doma skleněný etažér? Dříve, než se na něj snese vánoční cukroví v závěji vanilky, můžete si na efektní patrové talířky naaranžovat čajové svíčky a celou spoustu dekorací.

Skleněné dekorace v jemných pastelových barvách patří letos k nejaktuálnějším vánočním trendům. Patří k nim růžové, bledě modré, mentolové a lila tóny probarvené stříbrnými a ledovými odlesky. Pokud se vám zalíbí pro letošní vyladění svého domova, vnesou k vám nebývale křehkou krásu, pro naše české Vánoce docela neobvyklou. Inspiraci jsem načerpala na veletrhu FOR DECOR & HOME, kde se přestavily celkem 4 odlišné designérské styly. Tento výjimečný trend se jmenuje V zahradách a překypuje svěžestí a elegancí. Na první pohled nepůsobí příliš vánočním dojmem, protože je spojen s květinami, v zimním období vzácnými a obdivovanými. Téma mi připomínalo ledovou krajinu zateplenou růžovými červánky (fotografii z výstavy naleznete v závěru článku). Pod vlivem těchto dojmů jsem vytvořila svícen, ke kterému budete potřebovat zmíněný skleněný etažér, pár kouliček a obyčejné čajové svíčky. Svíčky jsem docela dobře ukotvila do aranžérského písku a skleněných kamínků, které jim vymezily místo.

Ani jsme se nenadáli, a první adventní neděle, je tu. Sice se jí říká železná, ale prosvětlete si ji křehkými sklíčky vánočních ozdob a plamínkem první svíčky, která začíná odpočítávat čas…

ornament_02

004

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Základ svícnu tvoří patrový skleněný etažér, který je k dostání také v zelené barvě. Je poměrně prostorný, takže spolyká docela velké množství ozdob. Samozřejmě je můžete proložit větvičkami ze stříbrného smrku nebo umělými dekoracemi nastříkanými bílým a stříbrným sprejem. Připravte si:

  • skleněný patrový stojan
  • 5-6 velkých vánočních koulí
  • krabičku drobných skleněných ozdob v pastelových barvách
  • sklenici barevných skleněných kuliček
  • sklenici čirých kuliček a ledových krystalů
  • bílý aranžérský písek
  • 4 čajové svíčky v barvě dekorací

003

HORNÍ PATRO TVOŘÍ SVÍCEN

Horní talíř vyplňte aranžérským pískem a vtlačte do něj 4 čajové svíčky. Vyberte si buď bílé nebo některou pastelovou barvu. Dost jsem váhala, ale obojí je krásné. Prostor mezi svíčkami vyplňte robustními kousky skleněných dekorací. Talíř zatěžujte rovnoměrně, abyste si etažér nepoškodili. Spodní patro doplňte dekoracemi nebo na něm podávejte ovoce a cukroví.

patrovy_advent

VYBERTE SI

Myslím, že všechny barvy by skvěle vypadaly také na etažéru z mechově zeleného skla. Oba typy naleznete ve výše uvedené nabídce.

img_20160908_173810

TÉMA LETOŠNÍ ZIMY – V ZAHRADÁCH

Tak tohle je besídka v ledové zahradě, do které můžete klidně usednout. Překrásné dekorace jsem si na výstavě prohlížela s uspokojením. Vida, něco nového a svěžího. Designéři vánočních ozdob se rozhodli pro pudrové barvy, které v sousedství křišťálových a poloprůhledných větviček vyzněly opravdu luxusně. Toto jsou přesně ty momenty, kdy mi nevadí užití umělých květin. Můžete se zasnít – a vyzkoušet něco nového.

Na závěr ještě data adventních nedělí: advent začíná čtyři neděle před svátky vánočními

27. 11. Železná neděle

4. 12.  Bronzová neděle

11. 12. Stříbrná neděle

18. 12. Zlatá neděle

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.