5 TIPŮ NA SUŠENKY PRO CHVÍLE POHODY

PICKLES, FERMENTOVANÁ ZELENINA
27.4.2020
PRAKTICKÁ VÝBAVA PRO ČTYŘI KOLA
29.4.2020

Máte-li napečenou krabici domácích sušenek, mohou přijít i hosté. V žádném případě neodolají...

Určitě také rádi zakousnete něco malého k čaji a kávě. V tom případě si napečte sušenky do zásoby. Když si dáte jednu, dvě, sníte jen pár kalorií. Je lepší dovolit si tu a tam malou porci sladkostí, než se jednou za čas nekontrolovatelně vrhnout do cukrárny.

Pečení domácích sušenek je koneckonců taková kratochvíle. Pozvěte kamarádku, nebo pečte s malými dětmi, kterým ukážete jak se co dělá. S velkou chutí se zapojí do zmazání kuchyně a budou neskutečně pyšné, že to, co vytvořily, jde vážně sníst. Recepty nebývají nijak složité a tvarování sušenek také ne. Dětem se nejvíc zalíbí potisknutí vykrojených tvarů sušenkovými tiskátky. Vy si můžete vybrat těsto, kdy stačí utvořit malé kuličky přímo na plechu a ony se samy postarají o svůj dokonale kulatý a placatý tvar. Výborným pomocníkem jsou i silikonové formy se sušenkovými tvary. Jen je zaplníte těstem, a po upečení v troubě jedním pohybem vyklopíte hromádku dokonalého cukroví. K vytvoření ovocných sušenek lze zapojit i sušičku.

Vyberte si kterýkoli zábavný působ pečení a nezapomeňte, že náš e-shop je tu od toho, aby přiložil ruku k dílu.

1

ZDRAVÉ ZE SUŠIČKY


Sušení ovocné hmoty v sušičce je sice zdlouhavé, ale v tuto dobu, kdy potřebujeme co nejvíc kvalitních potravin, si tímto způsobem můžete sobě, a především dětem, připravit zdravé mlsání. Tyto jablečné sušenky s mandlemi a lněným semínkem jsou zcela bez přidaného cukru a vedle zdravých ingrediencí na ně spotřebujete i poslední jablka z loňské sezony.

2

PEČENÉ NA PLECHU


Čokoláda a brusinky tvoří základ tradičních amerických cookies, sušenek k čaji, které je dobré mít v zásobě na povzbuzení nervové soustavy. A to je zapotřebí každou chvilku. Sušenky jsou okamžitě křehké, a díky ovesným vločkám a ořechům vydrží v dobrém stavu i uskladněné. Jak dlouho vydrží však nemohu říct, protože u nás doma se rychle ztrácejí. Ovšem rychle se zas napečou, protože na plech dávám malé hromádky těsta, které se bez práce samy vytvarují do úhledných placiček.

3

SUŠENKOVÝ DORT


Ořechové a máslové těsto už napovídá, že budete péct něco, co chutná. Je to dobrý recept na vykrajování různých tvarů, ale protože se s těstem výborně pracuje, dělám z něj celý dort. Ve výsledku sušenkový korpus nedrobí a dá se nakrájet na úhledné klínky. Je spojený mléčným krémem ze zakysané smetany a ořechů, který je nejprve podezřele tekutý, ale dobře ztuhne, přičemž těsto dokonale provlhčí. Je to trochu kalorická bomba - ale jednou za čas, proč ne :o)

4

TVAROVANÉ FORMIČKAMI


Těsto, v němž je zapečená levandule, nemůže pocházet odjinud, než ze slunné Francie. Na čerstvou levanduli na zahrádce si ještě chvíli počkáme, ale květinářství nám ji nabídnou velmi brzy. Levandulové madlenky - jak se půvabné sušenky nazývají, se tvarují ve formičkách u nás známých pro pečení vánočního tlapek. Inu, jiný kraj...

5

VYKROJENÉ A SLEPOVANÉ


Ještě malé ohlédnutí za jarními svátky, nicméně nemusíte péct zrovna vajíčka. Tradiční linecké sušenky se pečou snad v každé domácnosti. Těsto v pevnější konzistenci je výborné pro sušenky tlačené lisem, jemnější těsto se hodí k vyválení placky a k vykrajování. Díky formičkám mohou mít sušenky jakýkoliv tvar, který snadno přizpůsobíte danému ročnímu období nebo typu rodinné oslavy. Pečivo se hodí na dětské party, do krabice na výlety, pro kamarády. Zde jsem těsto obohatila trochou zdravého zázvoru a slepila domácí pomerančovou zavařeninou pro ty, co rádi sladké.

2 Comments

  1. recenzwe napsal:

    Jelikož mám druhý výrobek od této značky,ten první byl větší ,dražší a byla jsem z něj nadšená,akorát se mi nepodařilo vyměnit vytírací kotouč.Zkoušela jsem to tak dlouho,až jsem ho zlomila.
    Tak jsem si od Vás koupila menší a levnější a domníávala jem se,že bude stejně skvělý jenom menší.Není to tak.Při ždímání špatně zabírá rotace a kotouč drhne.Byl levnější,tak co mohu dělatJinak vytírá dobře.Příště si raději připlatím.Zdravím .Hezký den.Bělohradská

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Bělohradská,
    domnívám se, že hovoříte o jednom z rotačních systémů úklidových mopů. Je mi líto, že výrobek nemáte v pořádku. Pokud jste ho zakoupila nedávno, obraťte se prosím s požadavkem na výměnu zboží přímo na náš e-shop. Info k reklamacím naleznete zde: https://www.decodoma.cz/Reklamace/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.