Blog

2.5.2024

FRANCOUZSKÝ TOAST

Plátky bílého pečiva obalené ve vaječném těstíčku vonícím skořicí se připravují v mnoha evropských i zámořských kuchyních. Máte-li chuť na nepříliš sladkou snídani se sezonním ovocem, je třeba toasty vyzkoušet.
1.5.2024

MRKVOVÝ KOLÁČ 4x JINAK

Mrkvové koláče a buchty si zamilujete nejen pro jejich krásnou barvu, ale i neotřelou chuť. Máme pro vás hned 4 skvělé recepty včetně tradičních českých mrkvánků.
29.4.2024

BRAMBOROVÝ GRATIN SE SMETANOU + RADY NAVÍC

Příloha k masu, která povznese každé jídlo vzhůru, to jsou zcela jistě smetanové brambory. Ve Francii je umí, ale doma se vám povedou stejně, pokud neopomenete důležitý moment, díky němuž se smetana nesrazí.
26.4.2024

JAK PĚSTOVAT KÁVOVNÍK V KVĚTINÁČI

Kávovník si zamilují i ti, kdo kávu nepijí: je to totiž opravdu krásná rostlina, která navíc nádherně kvete. Vyzkoušíte to s námi?
25.4.2024

ROSTOUCÍ VĚNEC, KTERÝ NEUVADNE

Někdy přijde chuť na výtvarnou práci a právě nemáte nic, z čeho by se dalo vytvořit něco nového do bytu. To je pak ideální sáhnout po domácích zásobách. Například po korpusu věnce, nebo ještě lépe - po hotovém věnečku umělém. I s ním se dají dělat kouzla.
24.4.2024

POŘÁDNÁ SNÍDANĚ JE ZÁKLAD

Polévka, dobře udělaná vejce, pořádný sendvič nebo něco sladkého? Vydatná snídaně (která mnohdy poslouží rovnou i za brzký oběd) může mít různé podoby. Pojďte to omrknout s námi!
22.4.2024

DRESINKY ZVEDNOU CHUŤ ZELENINY, SÝRŮ I MASA

Zálivky na zeleninové saláty, bramborové přílohy, ryby i maso, jsou tou správnou tečkou za servírováním jídel, které konzumujeme velice často. Většinou je spojujeme s lehkými pokrmy, které nezatěžují zažívání.
19.4.2024

JAK PRÁT UTĚRKY, ABY SE SKVĚLY ČISTOTOU?

Jak správně prát utěrky, aby se skvěly čistotou, voněly a přitom nepřišly o svou savost? Poradíme všechny potřebné triky pro jejich používání i praní a následnou péči.