Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Báječná pochoutka do horkých dnů je tu! Záleží na vás, zda si práci urychlíte, nebo zda zmrzlinu i sušenky vlastnoručně vyrobíte.
Přiklonila jsem se k variantě a), protože teploty posledních dnů vystoupaly zatraceně vysoko. O horku v kuchyni nemluvě, tam to bylo ještě horší. To je vlastně čas, kdy pravidelně přistoupím k výrobě zmrzliny :o) a pak si zoufám, co to bylo za nápad. Nicméně díky své výstřednosti ho stíhám předat vám všem, kteří chcete koncem týdne vyrobit něco dobrého dětem. Konec školního roku přichází se vší parádou - se sluncem a prázdninami!
Příprava: 25 - 35 minut * Získáte: 16 ks sendvičů
1. Zmrzlinu vyklopte do velké misky a nechte trochu povolit, aby šla převracet lžící.
2. Mezitím si připravte borůvky, jahody nakrájené na větší kousky a nasekejte čokoládu. Přidejte vše ke zmrzlině a smíchejte. Nevadí, když ovoce tvoří shluky.
3. Do připravených forem (použila jsem 2 misky na obalování řízků) vložte pruh pečicího papíru s přesahy, aby zmrzlina šla po zmrazení vyjmout (viz foto). Na dno rozložte sušenky lícem dolů, klaďte je vedle sebe.
4. Pak připravenou zmrzlinu rozdělte na poloviny a navrstvěte ji na sušenky do výšky 3 cm. Povrch urovnejte a nahoru položte znovu sušenky tentokrát lícovou stranou nahoru. Formy dejte do druhého dne zamrazit.
5. Misky vyndejte z mrazničky, nechte 1 - 2 minuty povolit a pomocí přesahu pečicího papíru zmrzlinu vyjměte na rovnou podložku. Pak ostrým nožem sendviče rozkrájejte a ihned dejte znovu do mrazničky tak, aby se nedotýkaly. Pak už je jen odebírejte podle potřeby.
Příprava celé této dobroty je opravdu blesková. V horku zmrzlina povolí tak rychle, že sotva stíháte nakrájet ovoce. V podstatě je za půl hodiny hotovo. Je prima, když vám s přípravou někdo pomůže.
DOBRÉ RADY:
Misky na obalování řízků možná máte doma také. Ideálně posloužily, protože pro vytvoření sendvičů potřebujete nějaký malý pekáček, plastovou krabičku, která má rovné boky a vejde se vám do mrazničky. Misky vždy vyložím pruhem pečicího papíru, za nějž je možné zmrazenou zmrzlinu vyjmout na rovné prkénko a sendviče pohodlně rozkrájet přesně ve spárách mezi sušenkami. Jde to velice dobře.
TIP: Chcete-li si vytvořit naprosto domácí produkt, je prima, máte-li zmrzlinovač, v němž vytvoříte dokonalý zmrzlinový krém. Pečené korpusy vytvořte buď z máslového sušenkového těsta, ze svých oblíbených cookies, anebo ještě lépe - upečte si velké domácí piškoty. Kulaté piškoty vypadají se zmrzlinou efektně, jen je musíte naplnit ručně.
Jakkoli vás láká povrch sušenek dozdobit, třeba čokoládou, nedělejte to; sušenky zůstanou na povrchu suché a celek se bude dobře držet. Sendviče se jí perfektně, kraje zmrzliny odtávají pěkně do pusy, vnitřek zůstává dlouho zmrazený, a díky sušenkám se upatláte jen tak, jak to od zmrzliny očekáváte :o) Přejeme krásné prázdniny!