ZAVÍRACÍ SÁČKY / RECYKLACE

BEZLEPKOVÝ KOLÁČ MALINÁČ
29.6.2017
10 SNÍDANÍ DO POSTELE
3.7.2017

ornament_01

Prázdniny jsou na spadnutí, a mnozí z vás už mají jasno, že první cesta povede pod stan do kempu. Přinejmenším kvůli dětem, pro které je to bezva dobrodružství.

Mimo jiné vás čeká úsporné pakování, při němž je dobré nechat doma každou zbytečnou zátěž. Nedávno mě pobavila taková malá legrácka týkající se uzavíratelných mikrotenových pytlíků. Nejdříve jsem si říkala, proč si na ně neudělat obyčejně uzlík? Jenomže při prvním použití sáček roztrhnete a zkrátka už nezavřete. Tím, že si k sáčku přidáte závit s uzávěrem, obsah opět ochráníte před případnou přírodní havětí i vlhkostí.

Dobře těsnící uzávěr získáte z nepotřebných PET lahví. Vzniklý obal nic neváží a po spotřebování potravin ho odevzdáte do tříděného odpadu. V každém případě domů nepovezete třeba prázdné krabičky. Vyzkoušela jsem, a funguje to. Vše ostatní, co můžete potřebovat na svých cestách, najdete na našem e-shopu v oddělení kempingových potřeb.

ornament_02

sacky1

JAK UZAVŘÍT SÁČEK

Ponechte si pár plastových lahviček od nápojů. Nezáleží na tom, zda jsou malé či velké, v podstatě budete potřebovat jen malý kousek s uzávěrem. Připravte si:

  • vymyté plastové láhve
  • malé mikrotenové sáčky určené pro styk s potravinami
  • nůžky

sacky2

ODSTŘIHNĚTE ČÁST HRDLA

Nůžkami odstřihněte část láhve se závitem, postačí tak 3-4 cm. Mě se ale líbilo ponechat větší část, asi 6-7 cm, protože se mi později s naplněnými sáčky lépe manipulovalo.

sacky3

SYSTÉM UZAVÍRÁNÍ

Tento úkon budete dělat se sáčkem naplněným potravinami. V tuto chvíli jej předvádím naprázdno. Sáček prostrčte otevřeným koncem hrdlem a nechte ho pár centimetrů přečnívat…

sacky4

… okraje sáčku převraťte směrem ven a nasaďte uzávěr.

sacky5

PŘIPRAVENO K NAPLNĚNÍ

Ultralehké obaly na potraviny jsou v pohotovosti. Trošku jsem je nafoukla, těsní perfektně.

sacky6

ZABALTE, CO POTŘEBUJETE

Tak, a teď ještě jednou s potravinami. Sáček nejdříve naplňte do dvou třetin, zbývající část provlékněte hrdlem a uzavřete. Při vaření závit odložte a pracujte jen se sáčkem.

Přeji veselý start do prázdnin!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.