Z POHÁDKY DO POHÁDKY ANEB INSPIRACE PRO JEŽÍŠKA

RETRO PUDINK S JAVOROVÝM SIRUPEM
17.10.2016
ČTVERO SUŠENEK JAKO TRÉNINK NA CUKROVÍ
19.10.2016

Vyrostli jste z pohádek? Já tedy ne a jsem za to ráda. Když přijdou šedivé dny, k tomu rýma a podobné nenálady, představuji si, že nikam nemusím, uvařím si hrnek kakaa a vlezu zpátky pod peřinu s pohádkovou knížkou. No, realita bývá jiná, ale pořád nás naštěstí obklopuje svět našich dětí, dětí kamarádů i vnoučat, chystající si plnou parou svá vánoční přání. Pozorně jim naslouchejte…

Na první místo řadím knížky. Momentálně je nemám komu dávat. Ale i tak mám doma dvě koupené, co kdyby. Doba ovšem pokročila a výrobci ložního prádla, oděvů, koberců, porcelánu a keramiky i drobného vybavení dětských pokojů se chápou příležitosti komerčně zúročit každičkou pohádku. Na jednu stranu se toho na děti valí příliš, na straně druhé není třeba podléhat každé reklamě a můžete si důkladněji vybírat. Najdou se výrobky vkusné, jejich užití příjemné, a v konečném důsledku přinášející nezměrnou dětskou radost. Když si představím, že bych ve svém dětství mohla vlastnit skoro půlmetrovou plyšovou myšku Minnie v růžových šatičkách (mají ji ve Sparkysu, ach), ještě dnes si umím představit, jakou bych z toho dostala horečku. Dnes bych si k ní mohla popřát třeba růžové povlečení do postele. A co postavičky z mé oblíbené knížky o medvídkovi Pú? Dnes můžete dětem dopřát každého oblíbeného hrdinu a splnit jim jejich sen.

Pokud potřebujete poradit, soustředila jsem nejméně 15 pohádek, jejichž výtvarný svět pohltil pořádnou porci výrobků. Na našem webu naleznete např. tyto postavičky: Krtečka, Simpsonovi, Maxipsa Fíka, Ledové království, myšku Minnie, myšáka Mickeyho, Angry Birds, vílu Amálku, Hello Kitty, medvídka Pú, Auta, Mimoně, Planes (Letadla), rybičku Dory, dinosaury a další. Myslím, že si při pořizování pohádkových dárků užijete spoustu radosti.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.