UBROUSKY PRO ŠTĚDRÝ DEN

PATERO CUKROVÍ, BEZ NĚHOŽ NEJSOU VÁNOCE
7.12.2017
MANDARINKOVÝ CHEESECAKE S PŘEKVAPENÍM
11.12.2017

ornament_01

Červená barva prozáří každý domov. O Vánocích k ní máme ještě mnohem blíž. Je to barva panenských jablíček a zářivých bobulí, které pro nás nachystala příroda pro dny bez slunce.

I když červenou během roku nepreferujete, možná se i u vás objeví červený Amaryllis nebo se na okno zatoulá planoucí vánoční hvězda. Rostliny teple září a rozdávají svou blahodárnou energii, kterou v tento čas potřebujeme víc, než jindy. Přijmete-li červené odstíny za hlavní akcent letošních svátků, nádherně dotvoří atmosféru v celém interiéru. Správně zvolené odstíny sluší jak rustikálnímu vybavení, tak i současnému designu.

Pokud sledujete trendy, pak červená je základní barvou letošních Vánoc, a návrháři k ní přiřadili zlaté tóny. Záleží jen na vás, soustředíte-li se na sousedství bílé, šedé či klasické zelené barvy. Všechny kombinace jsou nádherné. Protože právě prostírám k talířům ve venkovském stylu, smetanová barva keramiky mi červenou přivolala zcela automaticky. Sáhla jsem tedy po červených ubrouscích z přírodního materiálu, a aby byl dekor v souladu se stylem nádobí, ponechala jsem ubrouskům kratičké rustikální třásně. Pokud vašim hostům nebudou vadit trochu pomačkané ubrousky v klíně, pak se mnou vyzkoušejte bleskově smotané textilní růže. S jehličím nebo se jmelím vypadají nádherně.

ornament_02

vanocni ubrousek1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • červené ubrousky velké 45 × 45 cm, vyžehlené a nenaškrobené
  • 5 cm širokou stuhu s tartanovou kostkou
  • malé rovné misky
  • kousky umělých dekorací

Ubrousek rozložte před sebe, přeložte do tvaru trojúhelníka a od špičky ho volně srolujte směrem vzhůru. Stuhu na dozdobení misek rozstříhejte na pravidelné kousky.

vanocni ubrousek2

JEDNODUCHÁ RŮŽE

Zbytek aranžování asi nemusím ani popisovat. Vzniklou ruličku z ubrousku překruťte, ale jen lehce, aby se látka příliš nepomačkala. Hned ji stočte do spirály. Miska vzniklou růži sama zachytí, takže látka nikam neuteče. K dozdobení celého aranžmá využijte kousky smrkových větviček, nebo umělé dekorace, z kterých se neoddělují flitry a podobné „nejedlé” detaily.

vanocni ubrousek3

KERAMICKÉ TALÍŘE

Sadu talířů zdobí pouze jemně zvlněný okraj. Vypadají slavnostně a sluší všem pokrmům. Ještě mají jednu skvělou vlastnost – bez komplikací k nim přiřadíte zcela odlišné kousky stolního nádobí. Snesou sousedství litého skla i dalších keramických nádob s glazurou v jiné barevnosti.

Až si hosté u stolu ubrousky rozeberou, využijte misky například na bezpečné rozmístění stolních svíček.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.