STYLY UTVÁŘEJÍCÍ KOUPELNOVÝ INTERIÉR

DOZVUKY RYBÍZOVÝCH HODŮ
11.8.2023
STUDENÁ PODLAHA V KUCHYNI? ŘEŠENÍ JE NĚKOLIK – A ZA PÁR KORUN
16.8.2023

Pokud právě teď dovybavujete svou koupelnu, není divu, že výběr stavebních prvků, zařízení i textilu, je ovlivněn létem. Je-li to vaše nejmilejší období, zařiďte se tak na další léta.

Nic, co nás stojí úsilí a peníze, si nechceme během života zopakovat často. Ale každé zařízení doslouží, a zamyšlení nad změnami je nakonec příjemné. Koupelna patří k intimní části bytu či domu. Při jejím zařizování dejte na svoje pocity a celý prostor nechte vyznít v souladu se svou osobností. Tady se budete připravovat do nového dne, zbavovat se nepohody, v klidu relaxovat.

Koupelna velice často sousedí s ložnicí, v nově stavebně řešených prostorech se nezřídka ložnice i koupelnové zázemí prolíná a vytváří jeden celek. To, co tak rozdílné prostory spojí dohromady, je zvolený styl. I když vybavení koupelny je přísně účelové, stále je tu dost možností, jak mu vtisknout zcela konkrétní charakter. Převažující vzhled hladkých ploch velice sympaticky zabydlíte textiliemi, k nimž neodmyslitelně patří ručníky a osušky, řadu osobních potřeb pohltí praktické koše. Nezapomeňte ani na bezpečnost na podlaze a vybavte se koupelnovými předložkami s protiskluznou rubovou stranou. Máte-li to štěstí, že máte v koupelně okno, pak se postarejte i o své soukromí. Zatemňovací závěsy prostor maximálně zútulní.

20230526_001a

MARINA STYL

se hned tak neokouká a po desetiletí baví malé i velké. Máte-li v sobě kus dětství a romantiky, pusťte fantazii po vodě.

Styl vonící dálkami, ale také našimi rybníky, v sobě nese přirozenost a velkou dávku zábavného pohledu na svět. Vše je v pohybu - mihotavé světlo, rozvlněné proužky měnící se ve větru. Styl provází emblémy kotev, otisky lan, symbolika loděk. To vše zabalují barvy, které namáčejí štětce do nekonečných variant vodních hladin. Patří sem azurová modř, tyrkysová zeleň, námořnická modrá odrážející se od bílé.

Nábytkové a sanitární prvky jsou bílé v kombinaci s přírodními plochami dřev, často i exotickými. Liánový nábytek (ratan) i celá řada doplňků z mořské trávy velice snadno bojuje s vlhkostí, která v běžné míře těmto materiálům dokonce prospívá. Přírodní materiály se skvěle uplatní na úložných koších, rámech zrcadel i odkládacích policích. 

rucniky1

VENKOVSKÝ STYL

přináší pohlazení a vytváří mimořádně útulný prostor. Tady jste doma. Styl připomíná vše, co jste prozatím ve svém životě prožili a chcete v tom setrvat.

Venkovská koupelná voní heřmánkem a levandulí, a když se zde zabalíte do huňatého ručníku, nechce se vám ven, do reality. Najděte si chvilku pro sebe co možná nejčastěji. Tomuto stylu vévodí dřevo a kovové detaily nábytku, keramické doplňky, květiny a florální dekory. Máte-li rádi styl shabby chic plný půvabně opotřebovaných věcí, jimž renovací dáte druhou šanci, i to je cesta.

Vztah ke kombinování starého s novým, má většina z nás pod kůží. Snad proto opečováváme své chalupy a necháváme se inspirovat anglickým i francouzským venkovem, který je mimořádně inspirující. Je to styl, k němuž můžete přispět i vlastním přičiněním - vyrobte polici, makramé závěs pro květinu v květináči, uháčkujte košík na voňavou kosmetiku. To vše vás nesmírně obohatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.