SPĚTE V PONOŽKÁCH, JE TO TERAPIE

5 TIPŮ NA SOUDOBÉ NÁDOBÍ S TRADICÍ
7.9.2021
DORTY DO SKLA – HARLEKÝN / MALINOVÝ CHEESECAKE
9.9.2021

Spali jste v ponožkách naposledy pod stanem? Pak si ještě vzpomenete, jak vás příjemně ochránily před chladem. Ponožky toho ale dovedou mnohem víc.

Celý den jsme většinou ve spěchu, občas se přidá stres a starosti. Večer uléháme neuvolnění a v nepohodě. Znáte podobné situace? Určitě ano a v běžném životě o ně nebývá nouze. Zkuste si večer navléknout teplé ponožky a skočte do postele. Pokud nevíte, co ponožky dovedou, musíte to vyzkoušet.

Ponožky na spaní jsou trošku jiné, než ty, co obvykle nosíte. Především jsou velké a pohodlné, takže nikde netísní, a díky pletenině nebo v kombinaci s imitací ovčího rouna, vám předají konejšivé teplo. Hebký dotek kožešinky je jen bonusem navíc. Zafunguje na vás podobně jako když jste v dětství sáhli po plyšové hračce. Tady je pár dalších výhod, kterými se zabývají i odborníci na spánek. Všechny bezvadně fungují:

co umí ponožky na spaní

  • Když se signál ke spánku neozývá, nechte převalování na lůžku a navlékněte huňaté ponožky. Váš termoregulační systém zlepší cirkulaci krve, vyrovná teploty v těle a mysl vyzve ke klidu, za nímž následuje spánek. Odborné studie prokázaly, že usnete dřív, než je pro vás obvyklé.
  • Ze stejného důvodu navlékněte ponožky i svým malým dětem. Nejen, že se rychleji zahřejí, ale teplo podpoří jejich kvalitní spánek.
  • Pokud trpíte špatným prokrvením končetin, nebo usínáte v ledové posteli, není co řešit - potřebujete teplo od nohou. Jakmile si zahřejete nohy, přestane vám být zima po těle. 
  • Nohy v teple přinesou uvolnění a pohodu. A do té se někdy musíte nutit, i když jste právě pomýšleli na sex. Pořiďte ponožky sobě i svému partnerovi; sexuologové tvrdí, že zafungují. Z příjemné chvíle před usínáním bude ještě příjemnější.
  • Ponožky v posteli se doporučují i ženám v menopauze. Časté návaly, které trápí zejména ve spánku, mohou ponožky velice dobře zmírnit. Tělesná termoregulace napomůže snížení tělesné teploty i tlaku, a tím i zklidnění hormonů, které mají na svědomí nepříjemné pocení.

Nošení ponožek na spaní je veskrze zdravým zvykem. Ponožky vás v žádném případě nesmí nikde svírat, takže si pořiďte pohodlné velikosti. A nezapomeňte na hygienu. Ponožky na spaní jsou určeny výhradně do postele. Pravidelně je perte obrácené naruby a využívejte výhod syntetického rouna, které se vlastnostmi vyrovná přírodním vláknům, ale je nesrážlivé, nepodporuje roztoče a po vyprání rychle schne.

54822_img_1774_vykryt-jen-nohy_eshop_z1

ÚTULNÉ PONOŽKY DO POSTELE

přinesou spánek o poznání rychleji

Zaplaví-li vaše tělo teplo a pohoda, začne pozvolna produkovat melatonin, spánkový hormon, díky kterému se začnete cítit ospale. Uvést se do příjemného pocitu je před spánkem velice důležité. Navlékněte chlupaté ponožky, a vyzkoušejte změnu. Považujete-li ponožky v posteli za naprosto asexuální prvek, mýlíte se. Barevné ponožky s beránkovým vnitřkem působí pohodově a útulně, a konec konců se neberte tak vážně - problém vyřešíte jednoduše - navlékněte si je na noc oba! Ponožky prodáváme v pánských i dámských velikostech, a mnoho lidí na ně nedá dopustit, i když se vám s tím třeba nepochlubí. Pořiďte je všem svým přátelům k Vánocům, a uvidíte.

PONOŽKY NA SPANÍ BERIT, v azurové, čokoládové a lososové barvě, ve velikostech 35 - 45

54827_dsc_3864_e_z1

STUDENÝ PODZIM NEMÁ ŠANCI

komplet pro lenošení dokonale zahřeje, a nesmí v něm chybět ponožky

Nošení ponožek můžete rozšířit i pro denní chvíle pohody, kdy máte čas na lenošení. Přesně to nabízí komplet ze syntetického rouna inspirovaný tradičními folklórními vzory připomínajícími ruční pleteninu. Zimní souprava pro zahřátí vám nabídne dvojvrstvou heboučkou deku, polštářek a zmíněné chlupaté ponožky v univerzální velikosti. Imitace ovčí kůže i svrchní materiál je z mikrovlákna, které je lehoučké, snese časté praní a perfektně rychle schne.

BERÁNKOVÁ SOUPRAVA CAROL, povlak na polštářek a hřejivé ponožky

18605_lyra_celaok_e_z1

PĚKNÉ NOŽKY DO PONOŽKY

s pedikúrou a vyživujícími krémy

Navlékání ponožek by neměla ztěžovat ztvrdlá kůže na chodidlech a nedbalá pedikúra. K pravidelnému udržování nohou nás vede nejen čistota, zdraví, ale i potřeba působit hezky. I v tuto chvíli jsou ponožky na spaní na vaší straně. V noci, kdy odpočíváte, se mohou vaše nohy pěkně zregenerovat. Využijte mnoho hodin spánku a před ním sáhněte po hutném a výživném krému speciálně určeném na ošetření nohou. Pomůže vám odstranit ztvrdlou kůži z chodidel tím, že se v ponožkách lépe absorbuje do pokožky. V tomto případě vyměňte jednou za týden chlupaté ponožky za slabé bavlněné, z nichž přebytek krému snáze vyperete.

SOUPRAVA NA MANIKÚRU A PEDIKÚRU 5 v 1, bateriová

2 Comments

  1. Markéta napsal:

    No je pravda že ponožky dokáží zpříjemnit zimní večery u televize ale třeba jako při sexu, mi to přijde asexuální nevím asi už to mám tak nějak nastavené. Ale asi to je hodně individuální někoho to může i třeba vzrušovat. Ale jinak určitě nemám nic proti ponožkám nic nemám.

  2. Jana napsal:

    …je to tak, vše, co se týká intimity, je na každém z nás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.