PŘEHOZY NA POSTELE VYŘEŠÍ ÚKLID V LOŽNICI

6 PODZIMNÍCH SVÍCNŮ Z DOMÁCÍ DÍLNY I Z OBCHODU
15.9.2020
SMETANOVÝ JABLEČNÝ KOLÁČ DO ZAPÉKACÍ FORMY
21.9.2020

Mít pěknou uklizenou ložnici každý den znamená pořídit si vhodný textilní přehoz na postel. S ním je uspořádání prostoru hračka.

Aby byl přehoz skutečně praktický, zajímejte se o to, zda je prací a snadno se udržuje. Jedná se o rozměrnou textilii, a tak je důležité, aby s ní nebylo více práce než užitku. Přehoz tvoří zpravidla sendvičová struktura dvou, často odlišných svrchních látek, a vnitřní výplně. Tím, že jsou všechny materiály prošité, udrží látky bez pomačkání a především zajistí výplň proti posunutí. Přehozy pomohou udržet v ložnici pořádek a během dne nebo během naší nepřítomnosti ochrání lůžkoviny před prachem. Ale to není jejich jediná úloha. Efektní materiály dokážou vtisknout ložnici styl, který jste si k bydlení vybrali. Při zařizování se pro něj rozhodněte velice brzo. Bude třeba podřídit mu vše, co se v prostoru objeví, zvláště, pokud si vyberete nápadný dekor.

Ještě jednu věc byste měli v souvislosti s novým přehozem vědět - jak správně zacházet s lůžkovinami. Víte, jak na to?

Robin-Zaraguza-B

jak ustlat levou zadní

  • Ráno je třeba místnost vyvětrat a přitom nechat lůžkoviny rozhozené tak, aby se vydýchaly i matrace.
  • Pokud je to možné, přikrývky a polštáře nechte rozhozené alespoň 2 hodiny, aby se z nich vypařila vlhkost. Teprve pak na ně můžete použít přehoz.
  • Přikrývky a polštáře každý den protřepejte, aby zůstal zachován tvar jejich náplně. Teprve pak zlehka přehoďte přehoz.
  • Máte-li přikrývky z prachového peří, může se vám večer zdát, že je přehoz příliš zatěžuje a časem se slehly. Může za to vlhkost usazující se ve vzduchových dutinkách. Aby bylo prachové peří zase nadýchané, vložte jednou za čas polštář nebo přikrývku do sušičky. Do bubnu přidejte speciální vajíčko určené do sušičky Ecoeeg, které přikrývky navíc osvěží jemnou vůní. Péřová náplň bude opět lehká a načechraná.
  • Pokud postel přes den používáte k odpočinku, cvičení, ke hraní s dětmi, pak je vhodné vyvětrané lůžkoviny složit do úložného prostoru, postel překrýt přehozem a vyrovnat ho. Pak už nic nebrání vašemu pohodlnému lenošení.
  • Máte-li hodně pružné matrace, pozor na ručně prošívané přehozy; při větší zátěži mohou stehy popraskat.
Většina přehozů na postele vděčí za svůj dokonalý vzhled směsovým materiálům. Bavlna s polyesterem je příjemná na omak, umělá vlákna plochu dobře vyrovnávají a vzor vypadá dokonale. To vše nahrává dobré údržbě, protože odpadá žehlení. Tkanina je těžší, takže na lůžku dokonale splývá, tím spíše, že rozměry přehozů nabízejí velkorysý přesah až k zemi: PŘEHOZ RUBI v rozměru 180 x 270 cm pro jednolůžko, nebo v rozměru 250 x 270 cm na dvojlůžko.
Oboustranný jednobarevný přehoz LAILA z vysoce kvalitního matově lesklého materiálu připomínajícího samet, oblékne vaši ložnici do líbivé elegance. Přehoz má z jedné strany sytou barevnost - v tomto případě bordó, z druhé strany je jemně starorůžový. Záleží jen na vás, kterou z variant si pro každý den zvolíte. Drobné prošívání do trojúhelníků udrží oba materiály v dokonalém souladu. Přehozy dodáváme momentálně v 6 barevných odstínech - medové, šedé, královsky modré, smaragdově zelené a barvě cappuccino, na rubu vždy o několik tónu světlejší. Lze je doplnit povlaky na polštářky ze stejné kolekce: PŘEHOZ LAILA na jednolůžko i dvojlůžko.
Teplé a hebké plédy mají spoustu užití. Jsou určeny k odpočinku a zachumlaní u televize, v křesle, když je vám chladno, nebo si ho vezměte na chalupu a zabalte se do něj s dětmi při čtení pohádek. Pod plédem můžete spát, použít ho jako stylovou deku na sedačku, ale také s ním lze přikrýt lůžko, když chcete mít hezky ustlaný pokoj: PLÉD MANTA v rozměrech 150 x 200 cm a v provedení 50 % bavlna, 50 % polyester.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.