5 SILVESTROVSKÝCH DOBROT

VÁNOČNÍ DEKORACE Z FORMIČEK
19.12.2016
CO SI PŘIPRAVIT K RYCHLÉMU SERVÍROVÁNÍ
21.12.2016

O Silvestru mluvím předčasně, ale i mezi svátky se hodí připomenout některá jídla, která přijdou k chuti, až budeme pořádně přeslazení. Každopádně potřebujeme mít suroviny v lednici. Takže – plánujme včas!

V každé rodině se příprava rychlého občerstvení odvíjí od toho, co rádi jíte. Tahle kategorie totiž zahrnuje pořádnou snůšku dobrot. Také máme v současnosti k ruce nepřeberné množství lahůdek, z kterých se večerní pohoštění připravuje mnohem barvitěji, než dřív. Většinou kombinujeme jídla, která se hodí k alko i nealko drinkům, takže je důležité, zda do jednotlivých variací vstupuje cukr. Pak je skladba ingrediencí trošku jiná. Vhodné je třeba přidat více ovoce.

Pokud zůstaneme u slaných chutí k vínu a bublinkám, pak je ideální toustový chléb, opečené bagety a listové těsto. Ze všech těchto základních surovin jsou složeny následující recepty. Pochutnejte si.


003-2

1  Klasické jednohubky Co by to bylo za oslavu, kdyby mezi hlavními jídly nebylo co ochutnávat a uždibovat? Na drobných soustech je nejdůležitější skloubit chutě, které spolu ladí. Pokaždé se můžete spolehnout na dobré pomazánky, sýry a zeleninu. Aby byly jednohubky zajímavější, můžete je vytvořit s pomocí vykrajovací sady.

004-2

2  Patrové tousty  Takhle krásně si můžete pohrát díky kruhovým nerezovým formám, které používám také pro vytváření luxusních dortíků.  Máte-li formy většího průměru, vzniknou docela podstatná sousta. Ještě sklenku vína a večírek může začít!

002

3 Nakládaný sýr je třeba připravit trošku dopředu. Ale stačí jen pár dní. Pak v pravý okamžik sáhnete do chladničky – a máte co podávat. Mívám ho připravený v pěkných dózách pokaždé, kdy očekávám přepadovku.

006

4  Listové těsto můžete mít vždy v záloze. Mimo jiné z něj peču špenátové větrníčky, které nejvíc chutnají ještě teplé. Přichystejte si je dopředu a počkejte, až budou hosté za dveřmi.

002-3

5  Na Silvestra se především bavíme. Takže samozřejmě i v kuchyni a tak do tématu přidávám ještě něco zdravého. Velký talíř plný tučňáků připravíte rychle a snadno pro všechny milovníky oliv a mozzarelly.

S dobrým jídlem se oslavuje nejlépe. Užijte si přítomnost svých blízkých i kamarádů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.