POMERANČOVÁ KÁVA A KONVICE PRO GOLFISTU

CHALUPA JE DRUHÁ DOMÁCNOST
7.5.2019
LÍVANCE Z RICOTTY A JAHODOVÝ KOKTEJL
13.5.2019

Rychlovarné konvice se v našich domácnostech výborně zabydlely. Šetří náš čas a kuchyně zdobí s elegancí sobě vlastní.

Konvice na čaj a kávu je sympatický předmět, který se stal nedílnou součástí našich kuchyní. Jen si uvědomte, kolikrát za den s konvicí manipulujete. Je to skutečně frekventovaný společník k němuž patří i to, že kdykoliv ho berete do ruky, většinou následuje příjemná chvilka nad kouřícím šálkem.

Tělo konvice zapadající do podstavce s přívodem elektrického proudu přitom nijak neomezuje výběr materiálů. Na trhu jsou konvice plastové, nerezové, smaltované, skleněné - a v poslední době i keramické. K těm patří model, který jsem testovala při vaření zajímavých druhů káv. Součástí balení jsou i dva kávové hrnečky s podšálky. Kolekci zdobí elegantně strukturovaný povrch imitující golfový míček. Máte-li kolem sebe vášnivého hráče golfu, zaznamenejte si tento tip na perfektní dárek.

Šálky se běžně společně s konvicemi nedodávají, v tomto případě však tvoří výjimku. Právě proto, že plášť konvice je keramický, výrobek můžete používat přímo k servírování u stolu, kde funguje jako tradiční společenská souprava. Šálky se hodí k přípravě kávy, takže v závěru článku naleznete tři recepty, které si můžete hned vyzkoušet.

Rychlovarné konvice z veškerých zmíněných materiálů naleznete na našem e-shopu. Za zmínku stojí ještě jedna kategorie, a to jsou cestovní konvice. K hitům letošního léta budou určitě patřit skládací konvice, které díky plášti ze silikonu dokážou zmenšit svůj objem tak, aby v zavazadlech nezabíraly místo. Vyberte si podle svých potřeb a udělejte si radost.


KERAMICKÝ POVRCH IMITUJE GOLFOVÝ MÍČEK

konvice2

Při prvním pohledu na rychlovarnou konvici z keramiky vás ani nenapadne, že je to běžný a praktický kuchyňský pomocník. Vypadá elegantně, ale není tak zranitelný, jak si myslíte. Konvice je vybavena dvojnásobným bezpečnostním systémem, který zajistí vypnutí pro případ, že byste zapomněli dolít vodu nebo když se dovaří. Materiál je velmi odolný, zdravotně nezávadný a povrch se skvěle udržuje i díky tomu, že konvice používá systém skryté topné spirály.

VYZKOUŠEJTE POMERANČOVOU KÁVU S ČOKOLÁDOU

konvice1

Káva je božský nápoj. První, co vás zaujme je její aroma. Může být kořeněné, zemité, květinové i ořechové, odborníci dokážou v kávě objevit přídomek borůvek, kakaa nebo citrusů a vybírají jednotlivé druhy kávy k pokrmům stejně tak, jako se hodnotí vína. Samotná káva se hodí k čokoládovým pochoutkám, k ovoci i sýrům. Sami si můžete zaexperimentovat i s nejrůznějším dochucením oblíbeného nápoje.

K přípravě malého množství šlehané smetany používám obyčejný bateriový pěnič. Smetana se našlehá jen zlehka do měkkých špiček, tak jak to má u kávy být. Přidávám ještě pár příjemných receptů:

Recepty jsou připraveny vždy pro 1 šálek kávy

POMERANČOVÁ KÁVA

  • 1 šálek silné filtrované nebo scezené kávy
  • 2 lžíce našlehané smetany, 30%
  • 2 lžičky jemně nastrouhané pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
  • 1 lžička nastrouhané čokolády, nemusí být

Smetanu v misce našlehejte pomocí pěniče tak, aby byla pevná, a 2 lžíce navršte do šálku s horkou neslazenou kávou. Posypejte pomerančovou kůrou a ihned podávejte. Vyzkoušejte variantu, kdy na pomerančovou kůru ještě nasypete lžičku strouhané čokolády.

SLADKÁ KÁVA SE SKOŘICÍ

  • 2 lžíce mleté kávy (10 g) na 180 ml vody
  • 2 lžičky kakaa
  • 2-3 lžíce smetany, 30%
  • ¼ lžičky skořice
  • cukr dle chuti

Do vody dejte kávu a kakao, směs rozmíchejte a přiveďte k varu. Po vzkypění odstavte, přeceďte do šálků, oslaďte a promíchejte. Povrch dozdobte smetanou našlehanou pěničem dotuha a posypejte skořicí.

MEDOVÁ KÁVA

  • 1 šálek silné filtrované nebo scezené kávy
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce našlehané smetany, 30%

Horkou kávu oslaďte medem, promíchejte, a dozdobte smetanou našlehanou pěničem dotuha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.