Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Léto – období grilovaček a setkání se svými blízkými pod širým nebem, které svou atmosférou nemá obdoby. I proto letní grilování milujeme. A co také milujeme, jsou samozřejmě pokrmy, které na grilu připravujeme. Zkuste kuře na exotický způsob – zkuste havajské kuře huli huli.
Havajské kuře huli huli spojuje zdánlivě neslučitelné ingredience, jako například ananasový džus a sójovou omáčku, nebo kečup a sójovou omáčku. Přesto jde o vydařené jídlo, na které budete vy i vaše návštěva jistě rádi dlouho vzpomínat. Jako příloha se tradičně podává jasmínová rýže, ale nic proti vašemu gustu – maso můžete podávat i s jiným typem přílohy – například s různými druhy salátů, pečivem, pečenou bramborou a zakysanou smetanou nebo s grilovanou zeleninou.
Doba přípravy: 20 minut
Doba tepelné úpravy: cca 10 minut
2 kuřecí prsa
60 g kečupu
50 ml ananasové šťávy
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky třtinového cukru
1 lžička nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžička jablečného octa
1 lžička sezamového nebo jiného oleje + trochu navíc.
Pokud chcete vaše grilování posunout na vyšší úroveň, marináda je klíč. Dobře zvolená marináda maso nejen ochutí, ale také změkčí a udělá šťavnatějším. Pro marinování jsou skleněné misky ideální. Díky dokonalému těsnění nemusíte mít strach, že se pachy přenesou do zbytku lednice. Navíc se také dobře přenáší na místo, kde chcete grilovat. Vyhýbejte se kovovým miskám, které mohou reagovat s kyselými složkami marinády. Ideální doba marinování je přes noc, ale někdy postačí i 30 minut. Pokud chcete pak zbylou marinádu použít, nezapomeňte ji převařit.
Pro marinování jsou skleněné misky ideální. Díky dokonalému těsnění nemusíte mít strach, že se pachy přenesou do zbytku lednice. Navíc se také dobře přenáší na místo, kde chcete grilovat. Vyhýbejte se kovovým miskám, které mohou reagovat s kyselými složkami marinády.
A teď už jen výběr těch nejlepších marinád, které zaručeně zabodují u každého grilovacího stolu.
Sladká, ale zároveň pikantní – ideální pro kuřecí prsa, vepřové kotlety nebo i zeleninu.
Ingredience:
Pivo krásně zkřehčí maso a dodá mu jemně karamelový tón. Skvělá na žebra, hovězí flank steak nebo vepřová žebírka.
Ingredience:
Lehká a svěží varianta, která nechá vyniknout přirozenou chuť masa nebo ryby.
Ingredience:
Vynikající na kuřecí špízy, tofu, ale i hovězí nudličky.
Ingredience:
Tahle marináda je voňavá, pikantní, jednoduchá a osvědčená – ideální pro vepřovou krkovičku, ale skvěle funguje i na žebírka nebo kuřecí stehna.
Ingredience:
V čem marinovat maso
Grilovačku skvěle doplní různé omáčky a chutney. Tady jsou naše tři nejoblíbenější.
Patří mezi ně domácí kořeněný kečup, který si poradí s úrodou rajčat. Oblíbili jsme si i domácí ajvar z pečených paprik. A trochu netradiční, domácí sladká chilli omáčka. Připravili jsme pro vás recepty krok za krokem.