PITÍ TEPLÉ VODY DOPLŇUJE PITNÝ REŽIM

SLADKÉ ŘEZY NA PLECH II
26.4.2022
NEDĚLNÍ SEKANÁ S MANDLEMI
28.4.2022

Určitě jste zachytili informaci, že teplá voda má téměř zázračné účinky. Je to jen nová módní vlna? Pohár teplé vody po probuzení si mnoho lidí chválí.

Nezbývá, než tuto možnost prozkoumat. Pokud si na pití vlahé vody zvyknete, rozhodně vám to neublíží. Vezměme v úvahu, že odborníci pití ledové vody z mnoha důvodů nedoporučují. Zbývá tedy zlatý střed nebo přidat pár stupínků navíc.

V naší zemi je všeobecně zakořeněný nízký pitný režim. To je problém každého z nás, kdo příjem tekutin ponechá jen na pocitu žízně. Nemáme-li žízeň, tělo to zřejmě nepotřebuje. Přitom lékařská doporučení mluví o 35 ml na 1 kg tělesné hmotnosti, takže se zaručeně mýlíme. Rada pít teplou vodu pochází z tradiční ájurvédské medicíny, která konstatuje, že ledová voda může v těle zapříčinit nerovnováhu a zpomalit proces trávení, což je proti smyslu zdravé výživy. Pokud si navyknete pít teplou vodu, a přispěje to k vaší celkové spokojenosti i většímu příjmu tekutin, proč ne. 

Obecně lze říct, že pití teplé vody či ochucených nápojů je nám příjemné v zimních měsících i tehdy, když jsme nemocní, nebo se potřebujeme rychle zahřát. Stejně tak, kdo potřebuje večer ukonejšit před spaním, sáhne po teplém nápoji. Nelze přijmout fakt, že s konzumací teplé vody budeme hubnout, nebo zrestartujeme organizmus. Čerstvá pitná voda je však nedílnou součástí každého našeho dne, a její přísun není dobré podceňovat.

17872_rk4065_17_logo_eshop_z5

VARNÉ KONVICE JSOU V KUCHYNI NEPOSTRADATELNÉ

Teplou nebo vlažnou vodu si vždy připravte čerstvou. Otočit kohoutkem vodovodu odborníci nedoporučují, protože horká voda může mít horší kvalitu, než voda studená. Zatímco studenou používáme neustále, teplá voda zůstává v potrubí neodčerpaná delší dobu a její zahřátí může být příznivé pro různé mikroorganizmy. Raději si ohřejte vodu v rychlovarné konvici, nalijte ji do zvolené nádoby a dolijte studenou vodou do požadované teploty. RYCHLOVARNÁ KONVICE S NASTAVITELNOU TEPLOTOU odlišenou 5 barevnými odstíny
19502_2_eshop_z2

TEPLÁ VERSUS STUDENÁ

Dali byste si k snídani ledovou vodu? Určitě ne. Každý z nás s chutí sáhne po teplém nápoji, proč ne po čisté teplé vodě. Podvědomě cítíme, že naše prohřáté tělo po klidné noci na lůžku sice potřebuje nastartovat, ale bez zbytečného šoku. Naopak uprostřed horkého léta se rádi zchladíme vodou s kostkami ledu. Kdo vytrvá u středně teplé pokojové teploty celoročně, udělá nejlépe - nevyvolá si chrapot ani migrénu a při jídle teplého pokrmu si ledovým nápojem nezpomalí trávení. SADA SKLENIC CLEAR, 350 ml, ruční řemeslná výroba
19026_eshop_z1

PITÍ ČISTÉ VODY KAŽDÉMU NECHUTNÁ

Je tu celá řada možností, jak si pití zpříjemnit. Využijte džbány se sítky, z nichž se postupně uvolňuje aroma ovoce a bylinek, pijte vodu s bio limetkami a citrony, nevadí-li vám malý příjem cukru, dejte se do zavařování domácích šťáv z květů bezu, máty či meduňky. Při pití vlažné vody dejte přednost bylinným čajům, které necháte zchladnout do požadované teploty. SADA 4 SKLENIC FIZZY VE TVARU FLÉTNY, 250 ml
19506_3_eshop_z7

TEPLÁ VODA ZKLIDNÍ ORGANIZMUS

Kdykoli se necítíme dobře a obchází nás nachlazení, okamžitě sáhneme po teplém bylinkovém čaji. Teplé nápoje ulevují podrážděnému jícnu, uvolňují sliznice. Stejné dobrodiní nám prokáže i pití teplé vody v čase, kdy je nám dobře. Příjem vlahé vody napomůže trávení, mírně ulevuje při bolesti hlavy a dokonce omlazuje naše tělo zevnitř tím, že je dostatečně hydratované. Voda navíc dokáže odtransportovat z těla toxiny, které nás zatěžují.

Pokud vám samotná teplá voda nechutná, přesto si ji přejete pít a pohled na sklenici s vlažným obsahem ve vás nevzbuzuje optimizmus, zkuste oklamat své smysly a vodu si nalijte do barevného hrnku či sklenic, u nichž budete vnímat spíš její vzhled. Ne nadarmo se říká, že jíme a pijeme očima.

Veselé designové sklenice vyrobené belgickou firmou IWAS vznikly metodou upcyklace ve jménu myšlenky, že použité sklo nutně nemusí skončit na smetišti. Tato výroba využívá proměny nepotřebných produktů na věci, které mohou ještě dlouho sloužit. Šikovné ruce sklářů a dobrý obchodní nápad vychází vstříc životnímu prostředí a přináší i na náš trh řadu efektních sad ze skla určených pro vaše chutě. Vyberte si z několika elegantních novinek.

SADA 6 SKLENIC ANIMAL COLLECTION vyrobených ruční řemeslnou výrobou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.