MODRÁ A BÍLÁ VYTVÁŘÍ DOMOV PLNÝ KLIDU

PRAKTICKY SBALENO NA CESTY
17.4.2019
ZAHRADA NA POHODU
24.4.2019

Sousedství modré a bílé barvy patří k osvědčeným kombinacím v šatníku i v bytovém prostoru. Řadí se k barvám typickým pro léto, snad proto, že modrá je svým elegantním způsobem příjemně chladivá.

Na jaře si vybavíme spíš syté modré tóny, až do fialova, doprovázené omamnou vůní modřenců a hyacintů. Teprve letní tóny dostávají decentní vybledlost a zelenavé odstíny vodní hladiny. Tak jako tak, modrá barva je barvou oblíbenou a pokud si ji pro svůj příbytek vyberete, zřídka vás omrzí.

Mléčně modré odstíny sluší dětským pokojům, ocelově šedomodré tóny často provázejí velkoryse navržené minimalistické prostory a kontrastní modrobílé kombinace v pruzích zase evokují námořnický styl, který se s vybavením ložnic a víkendových příbytků často proplétá aktuálními trendy. Nelze opomenout ani indigovou modř patřící jedné z nejstarších barev světa. Má kořeny na Dálném Východě a její přírodní sílu obdivujeme v lidovém podání modrotiskových vzorů.

Ať už ve vás modrá vyvolává pocit bezpečného úkrytu, či si představíte bohaté zdobení zámeckého porcelánu, najděte si v ní polohu, která vám vyhovuje. A je-li pro vás úplně novou volbou, pak si svůj barevný test vyzkoušejte na polštářích. Rozhoďte je po interiéru a namíchejte si zbrusu nové barevné kombinace.


STEJNÝ DEKOR SJEDNOTÍ PROSTOR

kalokvet1

Bledé pomněnkové barvy působí vždy starobyle a každý prosto zjemní. Sadu polštářů z úvodní fotografie můžete doplnit také ubrusem, který pokryje malý zahradní stolek (ve velikosti 85 × 85 cm), nebo větší kuchyňský stůl (pro velikost 120 × 140 cm). Růžová, bledě zelená a šedá budou v místnosti dalšími elegantními společníky. Květinové dekory ponechají v prostoru závan nostalgie jako ze starodávné kreslírny...

PŘEHLÍDKA VZORŮ, KTERÉ SI NEKONKURUJÍ

kalokvet3

Povlaky na polštáře zhotovené ze směsových materiálů vynikají nejen odolností, ale především se nemačkají, takže i při častém používání dobře vypadají. Záleží také na výplni, která by měla být tak akorát, aby povlak vypnula, ale nevytvořila z polštářku nepohodlný předmět. Efektní modrobílé povlaky z nové kolekce Mestral se pyšní grafickými i florálními vzory, které jsou vzájemně kombinovatelné. Můžete si zcela volně vybrat, všechny vytvoří pěkný celek; ale nejlépe se snášejí kombinace drobných a objemnějších vzorů, stejně tak jako plochy s převahou bílé a naopak. Na rozdíl od předchozí květinové kolekce (40 x 40 cm), mají tyto povlaky rozměry 50 x 50 cm.

ODPOČIVNÁ LAVICE NEVYPADÁ TAK STROZE

kalokvet2

Praktická předsíň je s několika polštáři hned útulnější. Do lavice smotejte deky a plédy pro venkovní lenošení, aby byly po ruce, až půjdete na jarní sluníčko. Sadu 3 ks polštářů pořídíte za 499 Kč.

Užijte si překrásné Velikonoce doma i venku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.