JAK CHUTNÁ SPÁNEK NA CHALUPĚ

KLÍČ K JEDNOBAREVNÝM NAPÍNACÍM POTAHŮM: III
18.7.2018
SKOTSKÉ KUŘE ANEB JÍDLO Z JEDNOHO PEKÁČE
23.7.2018

Na chalupách obvykle končívá to, co už doma nepotřebujeme. Ale dobře vybavená postel, a všechno ostatní co souvisí s odpočinkem, by mělo být zbrusu nové a kvalitní.

O tom, jak si užít chalupaření, si vždy s chutí přečtu v knížce pana Nepila (Jak se dělá chalupa). V duchu slyším jeho hlas a sama se u toho chechtám nahlas. Fakt je ten, že pravou a nefalšovanou chalupu nevlastním, ale o pobytu v přírodě a dřině na zahrádce, něco vím. Právě vězím ve voňavé úrodě červených jablíček a plním sklenice všemi mě známými způsoby. Určitě vám nějaké vyzkoušené recepty nabídnu.

Ale zpět k chataření a chalupaření i odpočinku. Spánek pod otevřenými okny, za nimiž voní muškáty, a v hromadě načechraných peřin vyhřátých večerním sluncem, znamená pro městem unavená těla i duše víc než balzám. Máte-li před sebou dovolenou, užijte si ji s veškerým klidem i s vanilkovou vůní koláčů. K těm nejbáječnějším snídaním do postele vám nabídnu pár novinek pro děti v podobě měkoučkých dek a tvarovaných hracích polštářků a povlečení v retro stylu 70. let, nad nímž si příjemně zavzpomínáte na zašlé časy.

Bavlněné povlečení Matylda je na první pohled zbrusu českým produktem. Vybrat si můžete také modré provedení, se stejným potiskem kostiček a dekorační krajky. Úplně nejlepší je zkombinovat obojí (viz galerie pod článkem). V nabídce máme ve stejném provedení také letní přikrývku s polštářem . Pokud neradi převlékáte peřiny, vyperete všechno komplet v pračce nastavené na 40 °C.
Oranžový a malinový dekor s růžemi a tradiční kanafasovou kostičkou patří k nezapomenutelným potiskům bavlněných látek 70. let. Mnohé z nás si zavzpomínají na rafinované střihy letních šatů, které využívaly krajkovou borduru pro nabírané volánky. V podobném povlečení spaly naše děti, šily jsme z nich ubrusy a záclonky. Zkrátka, co je dobré, zůstává s námi - takže si dekoru užijte nejen na povlečení, ale opět jej nabízíme i na letních přikrývkách.
Mikrovlákno patří k materiálům, které jsou dětem příjemné na dotek. Těm nejmenším je určena hebká deka doplněná hracím polštářkem ve tvaru zvířátka. Deka má rozměry 80 x 110 cm a polštářek je velký přibližně 30 x 40 cm. Místo lištičky můžete dát přednost zajíci nebo sově.
Prošívaná deka s polštářem se postará o vaše pohodlí pokaždé, jakmile na vás zaútočí zima. Prošívání je šikovné, protože zamezí posunu materiálu a deka si zachová stále komfortní tvar. Pokud ještě nemáte zkušenost s materiálem imitujícím pravou beránčí kůži, vyzkoušejte jej. Jedná se o lehké mikrovlákno, které výborně izoluje teplo. Další posilou je silná výplň uvnitř pokrývky zakončená stylovým bavlněným kárem. Když se deka zašpiní, jednoduše ji vložíte do pračky a vyperete.
Nabídka mikroplyšových prostěradel vás docela jistě přesvědčí, že tepleji už ulehnout nemůžete. Jak by řekl František Nepil: "všichni, kdo zakoušíte dobrodružství, hrdinství, útrapy i velkolepost fyzické práce" si večer zasloužíte spočinout v té nejměkčí náruči. Prostěradla milují děti zvyklé na všelijaké mazlíky, a tak jim podobným způsobem povlečte i prázdninové kanape na hraní. A na rodinné snídaně, které se nezřídka protáhnou až do oběda, jsou nejvýhodnější nepropustná prostěradla s příjemným froté povrchem, která se postarají o to, aby vaše matrace zůstaly nedotčené rozlitými nápoji a pod. Užijte si teplé a bezstarostné léto doma i ve svých domovech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.