Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Skladba jídel na velikonočním stole je potěšením našich smyslů. Den začíná většinou mazancem a každým následujícím pokrmem probleskují svěží zelené lístky. Symbolizují jarní přírodu se vším bohatstvím vitaminů, na které už se těšíme...
Každý si s tímto ročním obdobím spojuje něco jiného. Mnozí se těší na ovoce a šťavnatou zeleninu, někdo myslí na hubnutí a mixované speciality, a všichni dohromady brzy vyrukujeme ven za prvním grilováním a úžasnými kombinacemi ingrediencí, které se v zimě nenabízejí v tak velké rozmanitosti.
Vychutnejte si každý den jarních svátků a vyberte si, co vám chutná. V tomto období je tak snadné začít se zdravým stravováním. Jde to nějak samo od sebe. A nezapomeňte, že jíme i očima. Zrevidujte svou kuchyň, zda nepotřebujete nové misky na saláty, hluboké pekáče na pečeně a nákypy, či nové hrnce a pánve, v kterých se vaří bez tuku. Užijte si sezonu plnou pestrosti!
Super rychlý vaječný závin připravíte z hotového těsta na pizzu. Je lehoučký a přesně tak akorát, aby u stolu nastartoval chutě strávníků. Podávejte ho v malých porcích jako předkrm, nebo ho po svátcích napečte, abyste spotřebovali vykoledovaná vejce.
Možná dáváte přednost hovězím vývarům, ale poctivá drůbeží polévka vůbec není k zahození. Přidáte-li do ní hrst jarní zeleniny u níž si drobet pohrajete s fešáckým krájením, a k tomu přidáte jemné celestýnské nudle, sklidíte zaručeně pochvalu. Nudle jsou vlastně obdobou palačinek, v těchto je ale přidaný muškátový oříšek. Správně se krájí na obdélníčky, ale smotané spirálky vám ušetří práci a ještě výborně vypadají. Podávejte je zvlášť, aby si každý mohl nabrat u stolu kolik sní.
Tenhle recept stojí zato, i když si ho nepřipravíte ve zmíněných měděných hrncích; vyprodali jsme je, ale dozajista objevíte na našem e-shopu jiné. Knedlíčky ochucené parmezánem a špenátem patří k italským lahůdkám a u vás také zdomácní velice rychle. Doporučuji udělat i napoprvé dvojnásobné množství. Budete potřebovat pouze starší pečivo a hromadu čerstvých špenátových listů. Tento pokrm je pro jaro jako stvořený.
Bez kávy to nejde, je to tak, viďte? Napečte k ní jemné cukroví se zázvorem a pomerančem. Zázvor patří do těsta, ale cukroví už jsem jedla i se zavařeninou, do které zázvor také patří. Máte-li ho rádi, obojí je skvělé. V prvním případě zázvor funguje jen jako koření, ve druhém případě je hodně výrazný. Každopádně si užijete vykrajování, ke kterému si vyberte formičky s jarní symbolikou.
Digestivem obvykle hostina končí, ale vy se i se sklenkou vaječného koňaku v poklidu přesuňte k příjemné konverzaci a odpočinku. Takové odpoledne je jako stvořené ke společenským hrám a lenošení. Čekáte-li návštěvu, které udělá vaječňák radost, při odchodu jim věnujte láhev likéru jako dárek.