BARVY V BYTĚ V: MODRÁ

JAK NA KARAMEL A KAM S NÍM
8.10.2019
MUG CAKE NASLADKO ANEB PEČENÍ V HRNKU
10.10.2019

Modrých odstínů je jako kapek v moři. Každý z nich se proměňuje s jiným působením světla. Modrá barva přináší do interiéru klid, melancholii a čistotu.

Zamyslete se nad tím, která roční doba vám vyhovuje nejlépe. Pokud se přikláníte k létu, máte rádi bezpečí a harmonii, a nejspíše se budete cítit dobře v prostoru probarveném modrými odstíny. Jsou tak krásné vedle letních barev plných slunce. Ale možná, že ty vaše odstíny modré jsou chladnější, jasné až ledové. Pak se přikláníte k zimě a snesete víc kontrastů. Také v nich modrá vyniká.

KAM VŠUDE SE HODÍ MODRÁ?

* Zcela obecně by se dalo říct, že modrou zvolte do míst, v nichž se chcete soustředit, nebo které mají působit hygienicky. V praxi to znamená vytvořit si elegantní modrobílý pracovní kout, pastelovou kuchyň nebo koupelnu evokující kapky vody.

* Světle modrá barva opticky rozšiřuje prostor, zvolte ji tedy do malých místností.

* Chladné tóny působí elegantně a exkluzivně. Intenzivnější odstíny modré působí pozitivně na naši mysl, proto si je vyberte pro pracovní místo, máte-li doma home office.

* Syté odstíny modré, které přecházejí do indigové, působí vážně a distancovaně. Jsou to barvy hodící se spíše jen pro části prostoru nebo pro solitérní kousky nábytku i textilií, například pro čalounění a koberce.

* Tmavě modrá opticky zmenšuje a prostor výrazně prohlubuje. Vyberte si ji na stěnu ložnice kolem lůžka, kde hledáte uklidnění.

* Přidáme-li k modré trochu červeně, vzniknou modrofialové odstíny v různých intenzitách. Působí vážně a odtažitě. S elegantními kousky nábytku tak vytvoříte velice reprezentační prostory.

* Nelze nezmínit modrozelené tóny patřící k létu. Působí svěže a uklidňujícím dojmem. Opticky výrazně zužují prostor, ale hodí se na textil a doplňky, které místnosti dodají barvy a optimizmus.

Pokud jste si z barevné palety vybrali modrou, která je ve vašem dosavadním bydlení neznámou, vyzkoušejte si její působnost na maličkostech. Například na nových povlacích na polštářky. Pořiďte si takový odstín, který si přejete mít kolem sebe a nechte na sebe barvu působit. Možná zjistíte, že se na novou proměnu své domácnosti nesmírně těšíte: SADA POVLAKŮ CHRPA, 3 ks, 499 Kč.
Rodina našich bielastických povlaků na křesla a pohovky se rozrostla o nové modré odstíny. Napínací potahy naleznete pod názvy ROMA, NIAGARA a BUKLÉ, a v každém případě se vám představí jiná intenzita modré. Vybrat si tak můžete od blankytně modré, až po sytou barvu, kterou vidíte na fotografii. Tvarová řešení potahů uvidíte při prokliknutí do e-shopu: NAPÍNACÍ POTAHY ROMA, od 1095 Kč.
Kuchyně v kombinaci šmolkově modré působí útulně a čistě. Světle modré tóny vyzní nejlépe v sousedství bílého nábytku, kde můžete pracovat se stěnami, nebo naopak jen s textilními materiály na polstrech židlí, závěsech apod., a s praktickými doplňky, k nimž patří základní výbava elektrických spotřebičů. Například elegantní dvoukomorový topinkovač můžete pořídit i s rychlovarnou konvicí ve stejném designu. Přidejte syté modrotiskové modrobílé pruhy na textiliích nebo jednobarevnou keramickou soupravu nádobí a vytvořte si harmonické prostředí: TOPINKOVAČ CLATRONIC, 799 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.