6 TIPŮ K VALENTÝNSKÉMU STOLOVÁNÍ

MUG CAKES ANEB SLANÉ SVAČINKY Z MIKROVLNKY
10.2.2020
DOMÁCNOST POD PÁROU
12.2.2020

Oslavte páteční svátek lásky dobrým jídlem a nápaditě prostřeným stolem. Nic naplat, láska prochází žaludkem.

Pokud vás toto rčení nechává v klidu, dejte přednost elegantní restauraci a nechte se rozmazlovat. Na sklonku pracovního týdne to asi ani nelze plánovat jinak. Nicméně máme před sebou víkend, a ten už může být celý ve znamení pohody, a možná se odehraje i v kuchyni u společné přípravy jídla. Nezáleží na tom, co připravíte, ani na tom, zda právě slavíte Valentýna či ne. To nejhezčí je sejít se u hezky upraveného stolu a pobýt spolu. A to platí pro kterýkoli den v roce.

Nezapomeňte, že 2. března 2020 vylosujeme výherce třídenního relaxačního wellness pobytu s polopenzí pro dva s lázeňskými procedurami v celkové ceně 17 180 Kč. Stačí, když se zúčastníte ankety Shoproku 2019.

1

sladká kytice


Tuto kytici jsem chystala k svátku maminek, ale se stejným úspěchem ji můžete vyrobit i teď, o Valentýnu, na sváteční stůl. Zcela jistě ji zvládnou i tvořiví muži, nebo si mohou nápad odnést spolu s bonboniérou ke květinářce. Růže a čokoláda se k Valentýnu znamenitě hodí.

2

nepečený dortík s vinným želé


Nepečený cheesecake patří k oblíbeným dezertům. Ne, že by byl bez kalorií, ale působí lehce a příjemně. Základ tvoří jemná chuť limetek a vršek dortu je zcela speciální, je to kořením ochucené vinné želé, patřící k lahůdkám. Spojení všech chutí je jedinečné. S chystáním dortu začněte už zítra, protože je třeba rozložit si práci do dvou večerů, aby jednotlivé vrstvy dostatečně ztuhly.

3

bleskově prostřeno


Stačí malý detail, a z vašeho každodenně stejně prostřeného stolu se stane výjimečná kompozice. V tomto případě za to mohou nápadné ubrousky. Složit je do tvaru srdce je opravdu snadné a je to dílo okamžiku. Pokud vás zaujal porcelán s jarním dekorem, jedná se o talířový servis Marika, který si můžete objednat na našem e-shopu.

4

rychlý dezert ke kávě


První jahody a příslib čokolády na jazyku, co může být lepšího? Palačinky s příměsí kakaa, to jen malá obměna rychlého dezertu, který má každý z nás v oblibě už od mala. Pro chvíle slavnostní ještě každý talíř ozdobte horkou čokoládovou omáčkou, čerstvým ovocem a kopcem našlehané smetany. Pak to teprve bude ono.

5

olivový chlebíček k vínu


Chlebíček se sušenými rajčaty a zapečenými olivami se výborně hodí ke sklence dobrého vína. Dáte-li přednost lehké večeři se zeleninovým salátem a italským předkrmem, zaručeně si pochutnáte. Při pečení slaného chleba jsem testovala keramickou formu na pečení a byla jsem s ní spokojená. V tuto chvíli ji na sklaně nemáme, ale pokud se rozmýšlíte nad nákupem nové formy na bábovku nebo pekáče na pečení masa i pro zapékání zeleninových pokrmů, keramiku ráda doporučím. O nádobí je třeba se starat, ale odmění se vám dlouhou životností a velice snadnou údržbou. 

6

zamilovaný slaný koláč


Nadýchanou pochoutku dělá z tohoto koláče především náplň ze zakysané smetany. Spolu s ostatními ingrediencemi - jako je slanina a listové těsto - je to trošku kalorická bomba, ale opravdu stojí zato. Jak se ke koláči dopracovat, uvidíte na krátkém videu. Koláč vypadá pracně, ale není to tak. Upečete ho v každé koláčové formě nebo na plechu s nízkým okrajem. Důležité je jen to, aby se koláč dal dobře rozkrájet na úhledné kousky, kde se vyhnete šunkovým růžičkám.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.