5x PEČEME S DĚTMI A PRO DĚTI

BERÁNEK KYNUTÝ NA PLECHU
22.3.2021
PŘEHLED ROZMĚRŮ LOŽNÍHO POVLEČENÍ
24.3.2021

Děti rády pozorují šikovné ruce rozplétající tajemství jak se co dělá. Zvláště při sladkém pečení není o kouzelná překvapení nouze.

Pokud si se svými dětmi rádi hrajete, vezměte je k sobě do kuchyně. Je tu teplo i pohoda, a k tomu se ještě přidá těšení na něco dobrého. Jarní a velikonoční pečení je tou nejlepší vstupenkou do světa nápadů. Je tu prostor pro spoustu kreativních aktivit. Výsledkem bude bezesporu pořádně zapatlaná kuchyně, ale stojí to zato. Uvidíte šťastné úsměvy nad první upletenou houskou nebo nazdobeným cukrovým zajíčkem, a všem zůstanou vzpomínky na hezké Velikonoce, i když letos budou bez návštěv kamarádů i dědečků a babiček.

Právě proto. Oslavte si svátky vesele a společně. Upečte si beránka, nazdobte perníčky, z těsta na makovky vytvarujte uzlíky, které ihned vypadají jako ptáčci, z muffinů nechte vylétnout ovocné motýly nebo z nich vytvořte zaječí hlavičky, do sušenek obtiskněte jarní razítka. Je toho spousta, co můžete udělat. Stačí jedno zábavné odpoledne, které se možná stane pravidelnou součástí vašich svátečních rituálů. 

1

makovky s koktejlem


Obyčejné sladké makovky s  ovocným jogurtovým nápojem dětem klidně nahradí i lehký oběd. Z tvárného těsta se však dají vyrobit a upéct nejrůznější tvary kroucených tyčinek, propletených housek nebo malých ptáčků, a tak si to letos ve své tvořivé kuchyni vyzkoušejte.

2

bublinková fólie


Plástev z bublinkové fólie skrývá dort, který může mít chuť krémem promazaného piškotu, citronového těsta nebo čokoládových řezů. To už záleží na tom, co máte rádi. Až napečete, ke zdobení pozvěte děti. Plastický povrch a modelování marcipánových včelek je bude bavit.

3

barevné cukříky


To, že děti milují všechna tato zdobítka skřípající v zubech, my dospěláci nepochopíme, ale letos jim to dopřejme. Vždyť muffiny skrývající se pod barvičkami, mohou být docela zdravé. Zvolte třeba mrkvové těsto a nechte ho dětem dozdobit do podoby velikonočních zajíčků.

4

medvědí forma


Pokud vás zajímá jak se pečou brumídci s čokoládovou náplní, proklikněte se do tohoto článku. Samozřejmě jim nechybí bříško naplněné čokoládou, jen si k tvarování musíte pořídit tuto šikovnou kovovou formu. S ní je pečení tak rychlé a snadné, že jej zvládnou větší děti i bez vašeho dozoru.

5

razítka na sušenky


Cukrářská razítka vám nabídneme buď dřevěná, nebo se silikonovými výměnnými nástavci s jarními motivy. Používají se k dozdobení domácích sušenek, aby byly vtipnější a hezčí, než ty, co děláme během roku ve spěchu. Tiskátka nejvíc milují děti, tak si jedny určitě pořiďte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.