4 TIPY NA ZDRAVÉ MLSÁNÍ

KVĚTY Z ANANASU A DEZERT Z MARCIPÁNU
2.1.2017
NOŽKY V ZIMNÍ POHODĚ
4.1.2017

Většina z nás je po svátcích naslazená do zásoby. Ale na druhé straně si tělo zvyklo hřešit a hlásí se vesele o další nášup. Všichni se potřebujeme trošku ukáznit, ale aby to tak nebolelo, je rozumné dopřát si tu a tam nějaký dezert. Vždyť může být z mléka, cereálií a ovoce.

Přechod k normálnímu režimu by měl být pozvolný. Říkám to upřímně, protože kdykoli jsem nasadila radikální dietu, sice jsem se dokázala zapřít, ale ty rozvírající se nůžky všech chutí mě nakonec střihly. Spadla jsem do propasti představ, v kterých se vznášely plněné věnečky, zmrzlina a všechno ostatní, co tělu scházelo. Soudím, že mnohem rozumnější je sladkou chuť si povolit. Pochopitelně jen v malé míře. Lze přece pojídat křížaly místo cukroví a mléčný pudink místo dortu. Mám to vyzkoušené a funguje to.

Lehké sladkosti si klidně dopřejte k snídani. Dodají vám energii, a aktivity, které vás po celý den čekají, z vás zase všechno vyženou. Vy ale víte, že jste nestrávili den bez cukru, a nebudete se litovat, že na sladké nesmíte ani pomyslet. Je to dobrá cesta, jak nerovný boj s cukry vyhrát.


 

zdravi1

1  Cereálie  Tohle je granola, což je vylepšené müsli. Je opražená v troubě, voňavá, sladká po medu a samozřejmě domácí. Sníte v ní opravdové oříšky a mandle a nečeká vás jen jejich příslib, který hlásí popisek na krabici z obchodu. Vločky dostanou pečením karamelovou chuť a s příměsí čerstvého ovoce a jogurtu si vytvoříte tak dobrou snídani, že se sladkostmi přestanete mít problém.

zdravi2

2  Ovoce a zelenina  Rozmixované ovoce a zelenina vás zasytí na delší dobu. Přitom budete mít pocit, že jste vážně pro sebe udělali něco zdravého. Ne každé smoothie vám bude chutnat, ale je na vás, jak se v této zóně zorientujete. Na toto téma vycházejí celé kuchařky. Na ochutnání však vyzkoušejte alespoň jeden z těchto receptů. Aby bylo všechno hned hotové, pořiďte si smoothie maker. Vyplatí se to; nejspíš u mixování zůstanete.

zdravi3

3  Mléčné výrobky  Opět si je můžete koupit, ale když nebudete bdělí, pak třeba i s konzervanty, ztužovadly a barvivy. Vyzkoušejte si domácí výrobu jemného pudinku, který je v kombinaci s ovocem a zdraví prospěšným javorovým sirupem velkolepý. Na rodinné hodování si můžete vybrat ty nejhezčí hrníčky.

zdravi4

4  Sušené ovoce  Pokud ho milujete, pak máte doma elektrickou sušičku. Ale i vy ostatní si můžete zimní měsíce zpestřit luxusními křížalami. Jak na to, aby ovoce nezhnědlo, se dozvíte v článku. Sušená jablíčka jsou tak dekorativní, že než je sníte, můžete si z nich vyrobit krásný věnec do nového roku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.