VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ V TRADIČNÍCH BARVÁCH

POLOMÁČENÉ ARAŠÍDOVÉ CUKROVÍ
3.12.2020
PATERO CUKROVÍ, KTERÉ NEMUSÍTE PÉCT V PŘEDSTIHU
8.12.2020

Zakončete letošní rok příjemným posezením u stolu a vyzdobte si ho naprosto podle svého.

Nic nespojuje lidi víc než posezení u výborné večeře a krásně prostřeného stolu. Přemýšlíte-li, jaký bude ten váš, tak pokud dáte na trendy, letošním Vánocům vévodí bílá. A to ve všech variantách, i v napohled nesourodé kombinaci lesku a přírodních materiálů. Výsledek ovšem vypadá nádherně. Obecně platí, že slavnostně prostřený stůl by měl být vystrojený ve stejném duchu, jako vánoční strom, zvláště, nalézají-li se v jednom prostoru. 

Nejkrásnější výzdoba je však ta, kterou máte v rodině po generace. Zašlé skleněné a kovové ozdoby, tvarované skřipce na svíčky na stromek, to vše vykouzlí tu nejhezčí atmosféru, vám milou a blízkou. Hodí se k nim větvičky, šišky, trocha mechu, sušené květiny. Nostalgická výzdoba bude plná romantiky a vzpomínek.

Ke stolování jsou ideálními společníky svíčky a svícny, které přinášejí do prostoru okouzlení. V období, které prožíváme je tolik důležité vše, co nás uklidňuje.

Na stole mohou být drobné dekorace, dodávající celému aranžmá náladu. Do talíře vložte čokoládovou minci, keramickou rybku pro štěstí, i jiné nápadité drobnosti a tím přivítejte všechny přítomné u stolu. Váš stůl může být i ukázkou důvtipu a zcela nekonvenční. Mimo každoroční diktát trendů saháme nejčastěji po tradiční červené, bílé a zelené barvě, kterou na stůl přinese rostlinný dekor. Červená tvoří základ i našeho stolu, přičemž ubrus zde zastoupila široká šála z jemného materiálu. Fantazie a umění improvizovat jsou o Vánocích vítány.

Pokud máte v kuchyni dost místa, pořiďte si servis s vánočním dekorem. Neplatí-li to, lze si vybrat talířovou soupravu, která je dokonale skladná a navíc ji budete užívat kdykoli během roku. Červený dekor na skleněném nádobí Adonie k ní rozhodně patří. Talíře doplňte luxusními nerezovými příbory v barvě antracitu a klidně si prostřete na elegantní červené šále, která je tak velká, že vystačí i na stůl pro 6 osob (do našeho e-shopu se prokliknete obrázky).

SVÁTEČNÍ STOLOVÁNÍ MŮŽE BÝT UVOLNĚNÉ A NEKONVENČNÍ

stul1
Na takto velkém stole se toho děje opravdu hodně. Každý musí mít své pohodlné místo, ale mimoto je dobré vymezit pár ostrůvků pro horké i studené nápoje, pro umístění mísy s ovocem, s cukrovím apod. Výborně poslouží velké kulaté prostírání s dekorem dřeva (viz galerie pod článkem), nebo dokonce i rozměrný plát ze stromu. Dětem připravte krásné hrnečky, k nádobí se perfektně hodí.

KROUŽEK NA UBROUSKY NAHRADÍ I VYKRAJOVÁTKO NA CUKROVÍ

stul2
Vzpomínáte si, jak jsme si v dětství vystřihovali otvory ze složeného kola papíru a po jeho rozložení vznikla krajková dečka? Pravě takový dekor objevíte na nádobí z opálového skla, které má mnoho dobrých vlastností - je vysoce odolné vůči tepelnému šoku a poškrábání, a můžete ho směle svěřit myčce i mikrovlnné troubě. K naaranžování ubrousku využijte nejrůznější kuchyňská vykrajovátka na těsto, s nimiž jste právě zápolili v kuchyni.

MALÝ TIP

 

Ubrousky si vytvoříte z kousku plátna s volnější vazbou. Nastříhejte čtverce velké 45 × 45 cm, jejich okraje vytřepte do hloubky 2,5 cm a tkaninu zajistěte entlovacím stehem. Budou se perfektně hodit k šále, která má na obou koncích třásně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.